Суспільство

Стеклозавод в Житомирской области сделал шикарный подарок. Владелец только "за".

26 August 2008, 17:40

Напередодні нового навчального року в загальноосвітній школі селища Мар’янівка Барановського району відкрився спортивний майданчик зі штучним покриттям. Цій події найбільше раділи діти. Мовляв, тепер будемо в своє задоволення ганяти м’яча. Раніше, говорять, також тут грали, але то було піщане поле – незручно.

Першими випробувачами майданчика ще перед його відкриттям  стали працівники місцевого склозаводу, спонсора цього проекту, та жителі селища. Дорослі винесли вердикт: дітям майданчик сподобається, адже бігати по штучному покриттю легко, а падати не боляче. А вже в день відкриття на майданчику пройшов  дружній футбольний матч між дитячими командами Мар’янівської та Явнинцької шкіл. Вболівала за своїх вихованців й директор Мар’янівської школи Ніла Яцишина.

Вона розповіла, що спортивний майданчик був побудований завдяки ентузіазму громади та за фінансової підтримки місцевого підприємства ВАТ «Мар’янівський склозавод». Завод зробив огорожу, завіз землю, а вчителі, батьки, старшокласники розрівнювали її, готуючи основу під покриття. І за півтора роки вони тепер мають облагороджену для гри у футбол та баскетбол територію. Павло Жебрівський, власник склозаводу, схвалив бажання мар’янівчан зробити свою рідну домівку кращою. «Ми маємо створити свідоме й активне громадянське суспільство, - зазначив він, - і я завжди підтримую ініціативу місцевої громади». На підтвердження цих слів додамо, що в селищі за сприяння заводу вже заасфальтовано центральну дорогу, облагороджено центр селища, відкрито перший в Барановському районі пам’ятник Тарасу Шевченку. І все це - лише завдяки небайдужості місцевих ентузіастів, які в своєму житті керуються висловом – під камінь, що лежить, вода не потече.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі