Суспільство

В Житомирской области школы не соответствуют требованиям пожарной безопасности

28 August 2008, 10:10

Управлінням з питань наглядово-профілактичної діяльності Головного управління МНС України в Житомирській області протягом травня-липня поточного року здійснено перевірки протипожежного стану закладів освіти.

Виявлено, що через недостатнє фінансування тривалий час не виконуються заходи капітального характеру. У 39 загальноосвітніх школах шляхи евакуації не відповідають вимогам пожежної безпеки. 35 % шкіл не забезпечені вогнегасниками згідно норм належності.

В більшості навчальних закладів установки пожежної автоматики відпрацювали граничний термін експлуатації, не обслуговуються, знаходяться в несправному стані та потребують заміни приладів на сертифіковані. Роками не проводяться роботи щодо проведення вогнезахисної обробки дерев'яних конструкцій горищних приміщень. Потребують негайного ремонту джерела зовнішнього водопостачання на 40 об’єктах, - про це  повідомив Житомир.info головний фахівець управління з питань наглядово-профілактичної діяльності ГУ МНС України в Житомирській області Ігор Савицький.

Під час проведення перевірок протипожежного стану виявлено ряд об’єктів де склався незадовільний протипожежний стан. Так, в с. Городище Черняхівського району, за відсутності позитивного висновку проектно-кошторисної документації проведено переобладнання житлового будинку під школу І ступеню з встановленням газового котла в приміщенні навчального закладу.

В будівлях загальноосвітніх шкіл № 5 м. Бердичева, № 18 м. Житомира та с. Глезно Любарського району ступінь вогнестійкості сходових маршів не відповідає нормативному. З будівлі ЗОШ № 8 м. Новоград-Волинський не влаштовано другий евакуаційний вихід. В приміщеннях школи с. Карабчин Брусилівського району встановлено газові конвектори, що є край небезпечним порушенням.

Впродовж 2007 року на об’єктах загальноосвітніх закладів області виникло дві пожежі.

27 січня через несправну піч сталась пожежа в приміщенні Давидківської ЗОШ І-ІІ ступенів Коростенського району.

За аналогічної причини 11 березня виникла пожежа в приміщенні лазні котельні Галіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Чуднівського району. Лазню було влаштовано самовільно із порушеннями вимог пожежної безпеки.

В період проведення перевірок за порушення вимог нормативних актів з питань пожежної безпеки працівниками органів державного пожежного нагляду до адміністративної відповідальності притягнуто 169 керівників.

Робота з контролю за дотриманням вимог пожежної безпеки в загальноосвітніх закладах продовжується.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі