Суспільство

Житомирская область в "черном" списке по преподавателям-взяточникам

1 September 2008, 09:45

Освітян кількох областей упіймали на хабарі.

В Одесі за фактом вимагання хабарів порушили кримінальну справу проти посадовців Національної морської академії.


Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України. Справа порушена проти одного із заступників декана заочного факультету, диспетчера та методиста цього факультету ОНМА.


Освітян звинувачено у вимаганні та отриманні хабарів від студентів-заочників за успішну здачу лабораторних, курсових, дипломних робіт та iспитiв під час екзаменаційних сесій. Працівники Одеського УБОЗ задокументували 5 фактів злочинної діяльності звинувачених на загальну суму понад 20 тис. грн.


Під час слідчо-оперативних дій у зловмисників вилучено понад 18 тис. дол., понад 8 тис. грн, накладено арешт на суму понад 96 тис. грн. Відносно фiгурантiв кримінальної справи суд обрав запобіжний захід - підписку про невиїзд.


Тим часом за матеріалами УБОЗ УМВС в Житомирській області прокуратура міста Житомира порушила кримінальну справу за ознаками злочину проти заступника директора Житомирського технологічного коледжу. Як встановили оперативники УБОЗ, у липні цього року посадовець вимагав та одержав хабар у 1 тис. 200 дол. від матері абітурієнта за сприяння її сину у вступі на безкоштовну форму навчання до цього коледжу.


В хабарництві інкримінують і директора одного з Єнакіївських ліцеїв. 15 тис. грн освітянка вимагала та отримала від приватного підприємця за дозвіл на оренду приміщення, що знаходиться на балансі ліцею.


Під час отримання частини коштів в розмірі 2,5 тис. дол. у своєму службовому кабінеті жінку затримали правоохоронці.

http://tsn.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі