Суспільство

Народный депутат перед 1 сентября одел в школьную форму дитей-сирот. ФОТО

2 September 2008, 08:59

Вперше діти з родини Олійників села Рихальське Ємільчинського району всі разом пішли 1-го вересня до школи в шкільній формі. Так нам сказали їхні односельці, бо самі діти лише сором’язливо мовчали. Лише з вдячністю посміхалися, коли їм вручали подарунки, що передав родині народний депутат України Павло Жебрівський.

В сім’ї Олійників вісім дітей – 5-ро дівчаток та троє хлопчиків. Найстарший, Дмитро, поступив цього року до Житомирського агротехнічного коледжу. Наймолодшому, Максимкові, виповнилося 5 років. Батько, Юрій, працює пастухом на місцевому сільгосппідприємстві, а мати… А мати померла  понад два роки тому. Ось і виховує Юрій Олійник сам вісьмох дітей. Інколи з Коростеня приїздить допомогти рідна тітка дітей по матері Оксана Нагірна.

“Цим дітям дуже потрібна допомога, - говорить Оксана. – Вони отримують одну пенсію на всіх. А їх дев’ятеро. Держава говорить – народжуйте дітей, але забуває розповісти, як їх вивести в люди”.

“Допомоги від держави чекати втомилася, - продовжує Оксана, - тому вирішили звернутися до народного депутата України Павла Жебрівського. Було це навесні – і відповідь прийшла одразу. Спочатку допомогли нашому старшому з дітей, Дмитрові, купили йому на випускний вечір все, що потрібно з одягу. І от тепер, - радіє Оксана, - шестеро наших школяриків отримали новеньку шкільну форму. Всім дітям привезли взуття, шкільне приладдя, ранці. Найменшому - спортивний костюм. І звичайно на гостинець - солодощі.

Приємна місія передати дітям подарунки випала помічникові народного депутата України Тетяні Романовській. Вона запевнила, що Павло Жебрівський спільно із громадською організацією “Українська платформа” і надалі будуть опікуватися цією родиною.

“Від батька навесні надійшов лист із проханням допомогти. Він один ставить на ноги дітей, а заробітки в місцевому сільгосппідприємстві має невеликі. Ми допомогли Дмитрові, зробили ось такий подарунок до 1 вересня іншим діткам. І на цьому не зупинимось, - запевняє Тетяна Романовська. - Будемо допомагати і матеріально, і морально. Діти сьогодні мають потребу і в літературі для навчання, і в комп’ютері, навіть звичайного телевізора в сім’ї немає”.

Наступного візиту гостей діти чекають вже напередодні Нового року. А до того часу вони пообіцяли добре навчатися і потішити батька і людей, які прийшли їм на допомогу, принаймні, гарними оцінками.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі