Суспільство

В Житомирской области продают инфицированное мясо?

12 September 2008, 13:32

Безконтрольне перевезення тварин, м’яса та м’ясопродуктів без супровідних ветеринарних документів, що засвідчували б їх фізіологічний та епізоотичний стан, якість та безпеку, може призвести до розповсюдження спалахів інфекційних, антропозоонозних (спільних для тварин і людей) захворювань та отруєння людей. Так засвідчують працівники управління ветеринарної міліції, основним завданням яких є виявлення та попередження подібних фактів.

Наразі хвилювання у фахівців ветеринарної медицини викликає розповсюдження захворювання тварин на сибірку та лейкоз. Ясно, що такі м’ясопродукти не придатні до вживання для людей, повідомив Житомир.info відділ ветеринарної міліції при УМВС України в Житомирській області.

За словами інспектора відділу ветміліції Івана Буська, на початок року в Житомирській області налічувалось 6 неблагополучних районів щодо захворювань тварин на лейкоз. На сьогоднішній день ця кількість скоротилася наполовину. В зазначених сільськогосподарських підприємствах ведуться оздоровчі заходи.

До адміністративної відповідальності довелося притягнути директора сільськогосподарського товариства с. Піщаниця, який, попри усі попередження з боку правоохоронців та інспекторів ветмедицини, не дотримувався правил та інструкцій щодо оздоровлення великої рогатої худоби від лейкозу.

Захворювання домашніх тварин на сибірку, за словами інспектора ветміліції Дмитра Базюка, теж залишається доволі актуальною проблемою на сьогоднішній день. Нещодавно за порушення ветеринарно-санітарних умов було накладено штраф на жителя селища Любара, який перевіз з одного адміністративного району в інший  вимушено дорізану тварину, не витримавши термін очікування після щеплення від сибірки, без відома  державної ветеринарної служби та без супровідних ветеринарних документів. М’ясо тварини в подальшому мало потрапити на місцевий ринок.

Робота у цих напрямках триває й надалі.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі