Суспільство

Откуда возьмутся маленькие житомиряне, когда браков стало намного меньше?

17 September 2008, 08:38

У той час, як у Житомирі дехто печеться, чи вистачить на усіх бажаючих діток дитсадочків, статистика свідчить протилежне: за перше півріччя 2008 року зменшилась як загальна чисельність населення Житомира (на 813 осіб), так і кількість народжених у місті - на 26 немовлят, пише газета   «Новости по-житомирски». Усього за 6 місяців їх народилося 1360 - посилаючись на дані відділу статистики населення, повідомила нам заступник начальника Головного управління статистики в Житомирській області Наталія Мороз.

Сам факт зменшення кількості народжених у Житомирі, хоч і невеликого у масштабах міста, відверто здивував автора публікації. Адже не треба бути великим аналітиком, щоб звернути увагу, наскільки зросла кількість мам з дитячими візками та малечею на вулицях міста, а вагітних – і поготів. Тим не менше, не вдалося досягти навіть минулорічних показників по народжуваності. Інший недруг демографії – смертність населення.

За півроку у Житомирі померло 1649 осіб, і це знову ж таки більше (на 64 особи), ніж за 6 місяців минулого року. Про серйозні проблеми з «відтворенням» у житомирян свідчать такі цифри: на 100 померлих житомирян припадає 82 народжених. В області картина ще сумніша: 100 померло, а 54 народилося. Не сприятиме зростанню народжуваності і в наступному році зменшення на 79 (8,8%) кількості зареєстрованих у Житомирі шлюбів, зазначає Наталія Мороз. За показниками першого півріччя цього року, одна тисяча населення укладає усього 6,1 шлюбів (минулоріч – 6,6). Натомість розлучається 4,5 пар з кожної тисячі.

З січня по червень 2008 року місто залишили 2390 мешканців, а переїхали до Житомира 1866. Таким чином, з причин міграції житомирян стало менше ще на 524 особи.

На 1 липня поточного року у Житомирі проживало 271,6  тисячі мешканців.

Анна Дмитрієва

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі