Суспільство

Житомирской областной юношеской библиотеке исполнилось 70 лет

27 September 2008, 14:35

 

Обласній бібліотеці для юнацтва виповнилося 70 років. Це значна подія для читачів, всіх бібліотечних працівників, громадськості. Привітали присутніх на урочистостях з цього приводу, які відбулися у старовинному приміщенні бібліотеки, яке на сьогодні є ахітектурною памяткою, секретар Житомирської міської ради А.З.Каленський та начальник управління культури міської ради В.С.Балюрко, - про це Житомир.info  повідомила прес-служба Житомирської міської ради

 

 

Обласна бібліотека для юнацтва єдина спеціалізована установа по бібліотечно-бібліографічному обслуговуванню юнаків і дівчат в області. Науково-методичний і координаційний центр для бібліотек усіх систем і відомств, що обслуговують юнацтво. Бібліотека обслуговує читачів віком від 15 до 21 року.. Щорічно бібліотекою обслуговується більше 11 тис. читачів, книговидача становить 276 тис. примірників, відвідування - 85 тис Фонд бібліотеки нараховує більше 100 тис. примірників літератури з усіх галузей знань, до 1 тис. кінофонодокументів та до 300 назв молодіжних газет та журналів.

Структура бібліотеки складається з 7 відділів: комплектування і каталогізації; абонементу; читального залу; мистецтва; методично-бібліографічного; збереження, консервації фонду та МБА; матеріально-технічного та господарського постачання. Кількість працюючих: 29,5 одиниць, в тому числі 19 бібліотечних працівників.

 

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі