Суспільство

"Арсенал" з Гришківців гратиме на своєму полі. ФОТОрепортаж

29 September 2008, 18:15

Небагато сіл та селищ на Житомирщині можуть похвалитися сучасним спортивним майданчиком. Наприклад, в Бердичівському районі таке спортивне поле мають лише Гришківці. І не тому, що селище розташоване неподалік від райцентру. Просто його жителі проявили активність і всією громадою долучилися до будівництва цього об'єкту. Рік роботи - і днями на території гришковецької гімназії урочисто відкрили новий спортивний майданчик зі штучним покриттям.

 "Будівництво обійшлося  нам десь в 250 тисяч гривень, - розповідає голова Бердичівської районної ради Юрій Михальчук. - Власне саме штучне покриття спонсорувала держава, решта ж - наших рук справа. Тут долучилися всі - від учнів гімназії, їх вчителів та батьків до підприємців і депутатів різних рівнів.     Перший камінь у будівництво заклав народний депутат України, представник  політичної сили "Наша Україна" Павло Жебрівський. Адже саме в рамках започаткованого ним проекту "Добробут власними руками" й з'явився  цей майданчик. Коли ми виграли жеребкування по запровадженню цього проекту в районі, - продовжує розповідь Юрій Михальчук, - одразу постало питання - що будувати? Поміркували й вирішили - враховуючи досягнення Гришковецького спортивного клубу "Арсенал" з хокею на траві, а це призові місця на загальноукраїнському рівні,  Гришківцям потрібен спортмайданчик".

Як засновник проекту "Добробут власними руками" по відродженню сільської інфраструктури Павло Жебрівський першим зробив матеріальний внесок на будівництво. Ініціативу підхопили місцеві підприємства та бізнесмени. Хто дав щебінь, хто техніку, гроші, а хто і власноруч працював на об'єкті. І звичайно ж активно допомагали діти - тепер вони знають ціну тієї праці, і навряд чи хто з них буде псувати побудоване їхніми ж руками. 

"Громада Гришківців повірила в свої сили, - говорить Павло Жебрівський". - І вони на цьому не зупиняються. Селищний голова Зоя Стаднік вже запропонувала обладнати сільську амбулаторію. Я сподіваюсь, що місцеві жителі також активно братимуть участь в цій справі - потрібно буде реконструювати приміщення, обладнати його. А  я, в свою чергу,  обов'язково допомагатиму.

А ще хотілося б, - зазначає Павло Жебрівський, - щоб інші села району, дивлячись на Гришківці, зрозуміли, що вони є велика сила, проявили ініціативу, і за першочерговими потребами громади визначили конкретну мету, а шляхи її  виконання ми будемо шукати разом".

Спортивний майданчик в Гришківцях, це вже третій подібний об'єкт, який  з'явився за останні півтора роки на Житомирщині в рамках проекту "Добробут власними руками". Спортивні майданчики вже відкриті в Марянівці Баранівського та Потіївці Радомишльського районів. Окрім того, в Червоноармійському районі в рамках проекту завершили довгобуд - шкільну спортивну залу, у Великих Коровинцях Чуднівського району відновили місцевий клуб та обрядову залу, в селі Червона Волока Лугинського району відремонтували клуб, впорядкували прилеглий до нього сквер та звели пам'ятник жертвам Голодомору.

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба громадського руху "Українська платформа"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі