Суспільство

Житомирські журналісти-християни поскаржились на місцевий канал через трансляцію порнографії

7 November 2008, 09:43

Житомирський осередок асоціації журналістів-християн «Новомедіа» звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, міського голови Житомира та голів облради та облдержадміністрації, а також прокуратури із скаргою на місцеву телерадіокомпанію «Союз-ТВ». Текст листа оприлюднений на сайті "Новомедіа" 
 
Заява Житомирського осередку Асоціації “Новомедіа”

Адресати:
Телеканал «Союз ТВ»
Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення
Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі
Міська прокуратура м. Житомира
Міський голова м. Житомира В.Т.Шелудченко
Голова Житомирської ОДА Ю.В. Забела
Голова обласної Ради В.Й. Француз

Житомирський осередок Асоціації журналістів, видавців і мовників «Новомедіа» висловлює обурення щодо систематичної трансляції місцевим каналом «Союз ТВ» фільмів порнографічного характеру. Вони демонструються в пізній час з маркуванням, яке покликане обмежити глядацьку аудиторію. Проте розповсюдження матеріалів порнографічного характеру, чим є вищезгадані фільми, забороняється чинним законодавством України.

Телеканал порушує норми українського законодавства відносно діяльності ЗМІ та Закон України «Про захист суспільної моралі». Слід зауважити, що порнографія має негативний вплив на психіку людини, а особливо молоді, яка, як правило, дивиться телевізор і після 23-ї годині вечора. Також, порнографія підриває інститут сім’ї та моральні цінності нації в цілому. Таким чином, діяльність телеканалу протидіє державній політиці по підтримці та захисту інтересів родини.

Враховуючи вищесказане:

1.    Просимо міського голову м. Житомира, голову Житомирської ОДА та голову обласної Ради звернути увагу на пагубний вплив існуючої програмної політики місцевого каналу «Союз ТВ» та вплинути на діяльність вищезгаданого каналу.

2.    Вимагаємо від Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення посилити контроль за показом каналом «Союз ТВ» фільмів та програм з метою захисту прав телеглядачів.

3.    Просимо Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення та прокуратуру м. Житомира перевірити фільми, що транслюються на каналі «Союз ТВ» після 23-ї години, чи дійсно вони є дозволеними для перегляду, та притягнути до відповідальності посадові особи каналу.

4.    У разі встановлення законності демонстрації вищезгаданих фільмів просимо Міністерство культури і туризму переглянути прокатні ліцензії фільмів, що транслюються на каналі «Союз ТВ» після 23-ї години, та визнати їх порнографічними, які заборонені Законом України «Про захист суспільної моралі».

Просимо всіх адресатів цього листа у встановлений законом термін повідомити Житомирський осередок Асоціації «Новомедіа» про результати його розгляду і вжиті відповідно заходи.

Голова Житомирського осередку Асоціації «Новомедіа»                            Комаров А.П.

від 23.10.2008 р.

 
 
Обурення журналістів-християн викликала систематична трансляція телеканалом фільмів порнографічного змісту. «Вони демонструються в пізній час з маркуванням, яке покликане обмежити глядацьку аудиторію. Проте розповсюдження матеріалів порнографічного характеру, чим є вищезгадані фільми, забороняється чинним законодавством України», - йдеться в листі. На думку авторів звернення, канал порушує норми українського законодавства.
 
«Новомедіа» просить міського голову Житомира розібратися з «Союз-ТВ», а від Нацради вимагає посилити контроль за цією телекомпанією. Нацраду разом із прокуратурою також просять перевірити фільми, які транслює «Союз-ТВ», і у разі, якщо вони не відповідають нормам законодавства, притягнути до відповідальності винних. Міністерство культури і туризму просять переглянути прокатні ліцензії фільмів, що транслюються на каналі «Союз-ТВ» після 23-ї години, та визнати їх порнографічними, які заборонені Законом України «Про захист суспільної моралі»,- сообщает "Телекритика"
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі