Суспільство

Медицина в глубинке Житомирской области получила шанс. ФОТОрепортаж

11 December 2008, 18:06

Завдяки сприянню районної влади та дієвій допомозі сільського голови 9 грудня відбулося відкриття реконструйованого приміщення фельдшерського пункту у селі Червона Воля.

Приміщення фельдшерського пункту було здане в експлуатацію у 1984 році. З того часу ні поточного, ні капітального ремонту у приміщенні не проводили.

Завідуюча ФП Любов Васильчук працює тут більше 15 років, знає всіх жителів села – хто чим хворіє, у кого які проблеми, і не лише медичні. Для неї цей день був як особисте свято.

Приміщення ФПу всередині повністю перебудоване, створено і обладнано нові кабінети – маніпуляційний, фізіотерапевтичний та масажний кабінети, кабінет педіатра, оглядовий кабінет для жінок. У приміщенні встановлено нові металопластикові вікна та двері, встановлено систему водопостачання, каналізації та опалення, виконані внутрішні оздоблювальні роботи з використанням сучасних будівельних матеріалів. Ремонт проводив підприємець з міста Річард Боровський, який від себе подарував ФПу сучасний телевізор. Заступник завідуючої міськрайонної аптеки № 217 подарувала ФПу набір ліків невідкладної допомоги, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Руслан Кирилюк – сучасне крісло. Але найкращий подарунок для ФП презентував очільник району Микола Іванюк – набір медичного обладнання та інвентарю, серед якого шафи, столи, електронні дитячі ваги, опромінювачі, тонометри тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

Як відзначив Микола Олексійович у своєму виступі: «Ми завжди будемо йти назустріч тим сільським головам, які намагаються покращити соціальні умови своїх жителів, які своєю працею і зусиллями показують приклад та отримують реальні результати. Я вважаю, що неперспективних сіл немає, є безперспективні керівники…».

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Новоград-волинської райдержадміністрації.

До складу Червоновільської сільської ради входять три села – Червона Воля, Перелісянка і Прихід. Село Червона Воля знаходиться на відстані 70 км від районного центру. У селі проживає близько 380 жителів. Дільницю обслуговує лікар загальної практики – сімейної медицини – Олександр Поліщук.

На території села знаходиться аптечний пункт, який обслуговує мешканців прилеглих сіл. Послуги «швидкої допомоги» надаються із смт. Городниця.

На реконструкцію відділення виділено близько 160 тис. грн., з них 150 тис.грн. – з районного бюджету, решта – спонсорські кошти.

Це вже другий медичний заклад в районі, який реконструйовано і введено в дію на протязі останнього місяця. А взагалі планується до кінця поточного року на території Новоград-Волинського району ввести в дію чотири реконструйовані та забезпечені сучасним медичним обладнанням ФАПи та ще одну дільничну лікарню у смт. Городниця.

Житомир.info  

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі