Суспільство

«Житомироблэнерго» местная власть «подарили» имущество на 900 тыс. грн.

17 December 2008, 12:10

Проведеною КРУ в Житомирській області ревізією Володарськ-Волинської селищної ради (селищний голова – Онофріюк В.Г., начальник відділу обліку та звітності-головний бухгалтер – Омельчук Л.М.) виявлено незаконне відчуження майна на користь суб'єктів недержавної форми власності на суму 944,89 тисяч гривень.

Ревізією встановлено, що рішенням 14-ї сесії Володарськ-Волинської селищної ради від 05.12.2007 №337 „Про передачу на баланс електромереж багатоповерхових будинків, водопровідно-каналізаційних мереж та проектно-кошторисної документації” передбачено передати на баланс ВАТ „Енергопостачальна компанія „Житомиробленерго” зовнішні електричні мережі селища Володарськ-Волинський. Реконструкцію електромереж було проведено в 2006 році за рахунок субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток регіонів, виконання заходів з запобігання аварій та техногенних катастроф у ЖКГ, повідомляє прес-служба КРУ в Житомирській області

Проведеними контрольними заходами встановлено, що зазначені електричні мережі загальною вартістю 944,89 тис.грн., в порушення рішення сесії, згідно договорів та  на підставі актів прийому-передачі  безоплатно передано у власність (а не на баланс) ВАТ „ЕК „Житомиробленерго”. Тобто основні засоби, які реконструйовані коштом субвенції з державного бюджету, перейшли у недержавну форму власності безоплатно.

Згідно ж „Типової інструкції про порядок списання матеріальних цінностей з балансу бюджетних установ”, затвердженої наказом Держказначейства України та Міністерства економіки України від 10.08.2001р. №142/181 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 05.09.2001р. за №787/5978, безоплатна передача матеріальних цінностей з балансів  установ,  що утримуються  за  рахунок  коштів місцевих бюджетів, дозволяється лише у межах одного місцевого бюджету. Отже, відчуження майна на користь суб'єкта недержавної форми власності на суму 944,89 тис.грн. відбулось всупереч законодавству.

На даний час зазначене майно повернуто у власність селищної ради.

За допущені порушення фінансової дисципліни селищного голову та головного бухгалтера притягнуто до адміністративної відповідальності. Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі