Суспільство

С житомирских автомобилистов будут брать деньги на строительство дорог к Евро-2012

18 December 2008, 08:50

Кабінет Міністрів України планує підвищити утричі податок з власників транспортних засобів. Такий законопроект вже направлений до Верховної Ради. Про це повідомляє Інтернет – сайт податкової адміністрації. Відповідно проекту  - збільшення  мита передбачається вже з 2009-го року. В уряді пов’язують необхідність таких дій з необхідністю фінансування будівництва автомобільних доріг до фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Кошти, отримані від зборів, будуть направлятися на будівництво і ремонт автомобільних доріг, які знаходяться у комунальній власності органів місцевої влади.
Також   законопроектом передбачається перевести згаданий податок із складу загальнодержавного  до  місцевого. Зокрема, стягувати щорічний податок з власників нових легкових автомобілів планується в наступному розмірі:
Двигун до 1000 кубічних сантиметрів - 9 гривень  за 100 кубічних сантиметрів,власники авто, де об’єм двигуна не перевищує півтори тисячі кубічних сантиметрів будуть платити 12 гривень, 15 гривень – плата за двигун до 1800 кубічних сантиметрів. Власники потужних автівок, де об’єм двигуна перевищує 3 з половиною тисячі кубічних сантиметрів за кожну 100 сантиметрів, у разі прийняття закону,  будуть плати 120 гривень.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі