Суспільство

От кого в Житомире отгораживается суд? ФОТО

23 December 2008, 18:14
 

З вівторка, 16 грудня, у приміщення судів, розташованих у Житомирському будинку правосуддя на майдані Соборному, можна пройти тільки по документах і лише через металошукач. Вхід на праве крило через другий і третій поверхи заборонений. Звучить суворо, однак насправді нічого надзвичайного. Підходиш до пункту пропуску, пред'являєш паспорт або посвідчення (водійське, пенсійне, журналістське), проходиш через металошукач і показуєш охоронцеві особисті речі. Там немає бути зброї і колючо-ріжучих предметів. Таку нетривалу процедуру контролю нам довелося пройти, йдучи за коментарем з цього приводу з начальником територіального управління Державної судової адміністрації в Житомирській області Василем Мореєм.

"Насправді така система вже давно діє у восьми районних судах Житомирської області, - сказав він. - "Правила пропуску осіб до приміщень судів…" затверджені спільним наказом Державної судової адміністрації та Міністерства внутрішніх справ України ще у 2005 році. Наразі виникла необхідність посилити безпеку працівників і нашого суду. Адже у будинку правосуддя працює декілька організацій: управління юстиції, нотаріальні контори, архів загсу, судова адміністрація. Проходить маса людей, ходять поверхами, шукають кабінети. Тепер однозначно: якщо тобі до суду - пред'яви документ і зареєструйся. Обмежень немає ніяких, будь-яка людина і зараз може безперешкодно потрапити на те чи інше відкрите судове засідання".

Як повідомили "Новостям…", забезпечують пропускний режим працівники спеціального підрозділу судової міліції "Грифон". У новому році планується обладнати пункт пропуску з "вертушкою", камерою спостереження, камерою схову для особистих речей громадян, а також облаштувати спеціальну систему пропуску працівників суду за магнітними картками, пише газета "Новости по-житомирски".

У вівторок, 16 грудня, було зареєстровано 445 громадян, які пройшли у приміщення судової адміністрації.

Анна Дмитрієва

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі