Суспільство

В Житомирской области школы и больницы переводят на электроотопление

24 December 2008, 17:15

24 грудня в загальноосвітній школі с.Яроповичі Андрушівського району відбулося виїзне засідання робочої групи з переведення установ бюджетної сфери Житомирської області на електроопалення.

Відкриваючи третє засідання робочої групи, заступник голови облдержадміністрації Володимир Дебой зазначив, що на попередніх було визначено перелік об'єктів бюджетної сфери для переведення на електроопалення та надано відповідне доручення ВАТ "ЕК "Житомиробленерго" щодо їх обстеження на наявність технічних можливостей приєднання необхідних електричних потужностей.

"За нашим дорученням фахівці "Житомиробленерго" обстежили 40 об’єктів бюджетної сфери, визначили можливість та орієнтовну вартість робіт по переведенню їх на електроопалення. Приоритетними об'єктами для впровадження теплоакумулюючих систем електроопалення є загальноосвітні школи, лікувальні заклади, фельдшерсько-акушерські пункти, інші заклади бюджетної сфери та соціально-культурного призначення у сільській місцевості", - наголосив Володимир Дебой.

Зокрема, у переліку бюджетних установ та організацій області, які запропоновано перевести на електроопалення у 2009-2010 роках:

10 шкіл;

12 дитячих садків;

8 медичних закладів;

4 районні будинки культури.

Крім того, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.10.08 №1337-р "Про здійснення заходів щодо скорочення споживання електричної енергії бюджетними установами" обласні державні адміністрації, інші органи місцевої виконавчої влади зобов’язано посилити роботу по переведенню закладів бюджетної сфери на використання енергоефективних освітлювальних приладів та люмінесцентних ламп, насамперед вітчизняного виробництва, повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Україна посідає 4 місце в світі по обсягах виробництва електроенергії на одного мешканця, але електропотужність, яка використовується на електроопалення у комунальній сфері та закладах соціальної інфраструктури не перевищує 1% від загального електронавантаження.
Впродовж 2006-2008 років електроопалення впроваджено у загальноосвітній школі с.Яроповичі Андрушівського району, в обласному управлінні державного казначейства у м.Житомирі, у відділеннях державного казначейства м.Бердичева, м.Нов.-Волинського, смт.Вол.-Волинського, Бердичівському міському відділенні "Приватбанку", ряді житлових багатоповерхових будинків с. Нова Борова та ін.

Житомир.info



 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі