Суспільство

Як не зіпсувати зимові канікули маленьким житомирянам при виїзді за кордон

31 December 2008, 09:50

Північне регіональне управління Державнавної прикордонної служби України нагадує батькам, які планують відпочинок своїх дітей за кордоном  під час зимових канікул, про необхідність ретельніше ставитися до оформлення відповідних. Практика показує, що в період новорічно-різдвяних свят значно зростає кількість відмов у пропуску через кордон неповнолітніх громадян України, - повідомляє прес-служба Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

До прикладу з 25 грудня 2008 року тільки на північному рубежі прикордонники змушені були відмовити у пропуску вже близько 70 маленьким мандрівникам.  Незважаючи на постійні нагадування через засоби масової інформації, інформаційні буклети та постери, які були підготовані та розповсюджені прикордонним відомством України спільно з Місією Єврокомісії  у пунктах пропуску щоденно повертають назад до декількох десятків дітей, на яких неправильно оформлені документи. Всього з початку року було відмовлено у пропуску через кордон майже 9 тисячам неповнолітніх українців.

Щодо оформлення необхідних паперів Державна прикордонна служба України радить громадянам консультуватися з туристичними фірмами, послугами яких вони користуються, Необхідну інформацію також можна отримати на веб-сайті відомства pvu.gov.ua, або за телефонами гарячої лінії: 8 (044) 271-88-88, 271-87-42 та 8 (0412) 424 120.

Основними причинами відмов у пропуску залишаються відсутність доручень від батьків, які потрібні у випадку, коли дитину супроводжує лише один з батьків, або уповноважена ними особа. Крім того, серед причин непропуску є недійсні документи для закордонних поїздок, відсутність документів на право перетинання кордону, відсутність фото дітей в документах батьків, закінчення терміну дії паспорта, технічна несправність документа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі