Суспільство

Напередодні Різдва працівники Житомирської державтоінспекції звернулися по допомогу до священиків

9 January 2009, 09:01

Напередодні Різдва працівники Житомирської державтоінспекції звернулися по допомогу до священиків. У місцях, де за статистикою трапляється найбільше дорожньо - транспортних пригод, міліціонери і служителі культу спільно закликали водіїв бути обачними на дорогах та вітали зі святом.
    До села Оліївка від Житомира кілька кілометрів. І покриття дороги тут пристойне, і видимість непогана. Та саме на цьому відрізку шляху вінки та пам’ятники нагадують про страшні ДТП.

    Петро Симон, житель села Оліївка:
    “Я знаю, що аварій було багато: ось це місце, і коліно оте, де поворот. Колись було, на при моїй пам’яті, від людей чув, що прокляте місце це.”

    У спільний рейд з міліцією отець Олександр відправився вперше. Спочатку священнослужитель читав молитву і освячував дорогу, а вже потім разом з працівниками ДАІ давав настанови водіям.
    Працівник ДАІ: „Миколо Леонтієвичу, вітаю Вас з різдвяними святами. Будьте пильними на дорозі. Не порушуйте правил дорожнього руху. Вручаємо вам пам’ятку від державтоінспекції.”
    Отець Олександр: „Як священнослужитель в свою чергу хочу сказати, щоб Господь завжди зберігав вас. За правило собі візьміть виїжджати на дорогу, хай це буде молитва від серця і завжди возносити молитву за Господа”.

    Спочатку людину в рясі поряд з міліціонерами водії сприймали із здивуваннями. Але, дізнавшись про мету незвичного патрулювання, дякували за настанови та різдвяні привітання.

    Павло Шеремет- водій:
    “Це добрий захід, зменшиться аварійність на дорогах. Водії будуть більш уважними”

    Олександр Бородін - командир взводу ДПС обласної ДАІ:
    “Крім того, що ми роздаємо пам’ятки, на яких приведені характерні приклади ДТП, що виникають у нас, можливо люди дослухаються до слів, які говорить священик. Результат буде позитивним. Пригод на дорогах стане менше.”
    Чи допоможуть вищі сили зменшити кількість пригод на цій ділянці дороги стане відомо згодом. А тим часом керівництво Житомирської автоінспекції вирішило створити в Оліївці пост ДАІ.

Л. Харшан, Житомирська обласна державна телерадіокомпанія

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі