Суспільство

Кризис кризисом, а в Житомирской области продолжают газифицировать села. ФОТО

15 January 2009, 11:13

Газифікація населених пунктів — одне з пріоритетних завдань влади та довгоочікувана подія для місцевих мешканців. Робити це в нинішніх умовах ой як нелегко: даються взнаки і економічні негаразди, і брак коштів. Однак, незважаючи на труднощі, до кінця цього року газ планується закінчити газифікацію 18  населених пунктів Новоград-Волинського району.

Про проблемні питання, що стосуються підведення газу до населених пунктів, до житлових будинків, фінансування даних робіт, співпраця голів вуличних кооперативів, сільських голів та генпідрядників йшлося на нараді під головуванням очільника району Миколи Іванюка.

Микола Олексійович відмітив, що газифікація села - це важливий крок до зміцнення матеріального і соціального становища селян, адже тепер перед ними відкриваються нові можливості щодо розгортання господарської діяльності. Для цього необхідно виявляти ініціативу, опановувати сучасний менеджмент і не створювати штучних перепон. Якби такими темпами газифікація району проходила від її початку – а це більше 15 років назад, то зараз би весь район був повністю газифікований.

 

 

 

Газікацією населених пунктів у районі займається 4 підрядних організації – Новоград-Волинське УЕГГ, ТОВ «Укргазіндустрія», ТОВ «Житомиргазбуд», ТОВ «ГК Газбуд».

По це Житомир.info повідомила прес-служба Новгорад-Волинської райдержадміністрації.

У кожному селі, де проводиться газ, в залежності від кількості населення, створені від 1 до 5  вуличних кооперативів. Голови кооперативів ведуть моніторинг всіх робіт, які проводяться в населеному пункті, акумулюють кошти населення, співпрацюють з представниками та робітниками підрядних організацій тощо.

За 2008 рік на будівництво підвідних газопроводів до населених пунктів із Державного бюджету використано 9,12 млн. грн.. На будівництво розподільчих газових мереж – 5,4 млн. грн.. коштів населення, 453 тис. грн.. – благодійних коштів, коштів з районного бюджету та бюджетів сільських рад.

 

 

 

 

На стадії завершення газифікації знаходяться села Анета, Майстрів, Пищів, Суховоля, Романівка, Лебедівка. Ведуться роботи по підведенню розподільчих газових мереж у селах Майстрова Воля, Ярунь, Борисівка, Орепи. Замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації на газифікацію сіл Тальки, Немильня, Груд, Великий Молодьків. 

За 2005-2006 роки в районі газифіковано 1201 житловий будинок, що складає 40 % до газифікованих квартир з початку газифікації району або за попередні 12 років.

 В 2006 році прокладено 38,8 км газових мереж ( 2005р. – 32 км), та газифіковано 821 квартиру ( у 2005 році – 380 квартир), що у 2,2 рази більше, ніж у 2005 році та в 4 рази більше, ніж у 2004 році.

За 2007 рік було прокладено 67 км газових мереж без коштів державної підтримки. В 4,2 рази газифіковано квартир більше, ніж газифікувалося щорічно в середньому з початку газифікації району У 2008 році вже підключено до газопостачання 518 житлових будинків, проведено близько 200 кілометрів підвідних та вуличних  газопроводів в населених пунктах. На ці цілі використано близько 15 млн. грн..

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі