Суспільство

Дорожники прибирали повалені дерева на автошляхах державного значення у Житомирській області

25 April 2024, 12:25

Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом.

Про це 25 квітня інформує Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

«Не лише інтенсивний дощ з пилом із Сахари, а й поривчастий вітер панували минулої доби на території області. Внаслідок негоди кілька дерев та гілок впало на проїзну частину доріг державного значення й їх довелось мобільно прибрати, аби забезпечити рух транспорту без перепон», - йдеться у повідомленні.

Крім того, проводили спуск води з автошляхів, щоб запобігти перезволоженню конструктивних елементів доріг, зберегти асфальтне покриття від передчасного руйнування та забезпечити безпечний рух.

За прогнозами синоптиків сьогодні вдень по області знову дощитиме, місцями пройде гроза. Вітер південно-західний, 5-10 м/с.

У службі відновлення та розвитку інфраструктури нагадують, що в межах експлуатаційного утримання на мережі доріг виконується лише мінімально необхідний об’єм робіт, фінансування критично обмежене, кошти Дорожнього фонду спрямовуються на обороноздатність країни. Щодо проведення аварійного ямкового ремонту дорожнього покриття – роботи будуть розпочаті найближчим часом, як тільки дозволять погодні умови.

Нагадаємо, 24 квітня пил із Сахари, який спостерігався у Греції, дістався території України. Житомиряни спостерігали «жовті хмари» над містом та скаржилися на брудну дощову воду.

Як повідомляв Житомир.info, 18 квітня 2024 року у Коростені дерево впало на автомобіль, а поблизу м. Андрушівка - перекрило рух транспорту в обидві сторони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД служба відновлення дорога дерево дощ негода 
Матеріали по темі