Суспільство

Житомирські ліцеїсти отримали по 2 тисячі гривень стипендії від Олега Черпіцького. ФОТОрепортаж

21 January 2009, 11:10

В Житомирському обласному педагогічному ліцеї відбулося підведення підсумків проведення конкурсу "Обдарованість року" на отримання іменної стипендії народного депутата Олега Черпіцького.

Сьогодні тут навчається 483 ліцеїсти. Кращих обирали за профілями (спеціальностями), яких у навчальному закладі шість.

"Основне завдання ліцею - надати якісні знання сільській молоді віком від 14 до 17років та підготувати до вступу у вищі навчальні заклади" - зауважила під час виступу на батьківських зборах директор ліцею Людмила Корінна.

"Щороку учні ліцею виборюють більше трьох десятків місць на обласних предметних олімпіадах - це досить високий показник якості знань, які здобувають учні."

Народний депутат Олег Черпіцький 1 вересня минулого року виступив з ініціативою преміювання кращих з кращих ліцеїстів. Над розробкою рейтингу першості працювали спільними зусиллями: ліцеїсти, вчителі, батьки. Аналізувалися навчальні досягнення ліцеїстів за І семестр 2008-2009 н.р., та активність у суспільному житті навчального закладу.

Колегіально було встановлено розмір семестрової стипендії - 2000 гривень.

Фундатор стипендії Олег Черпіцький, відзначаючи переможців, звернувся до батьківського колективу ліцею, мовляв, сам батько студента і знає про всі труднощі, які можуть виникати під час навчального процесу.

"Впевнений, що в кожної людини у житті має бути стимул. Гроші - не головне, вони радше є заохоченням для обдарованої молоді. Я бажаю, щоб для тих студентів, які вибороли стипендію цього разу вона стала поштовхом для майбутніх звершень, а решті - прикладом у досягненні поставленої мети. Наступних щасливчиків відзначатимемо після завершення другого семестру. Вперед!".

Прес-служба народного депутата.

Фото Юрія Киричука.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі