Суспільство

У Житомирській області Антимонопольний комітет визнав антиконкурентними дії виконкому міськради

22 January 2009, 11:54

Житомирське відділення Антимонопольного комітету України визнало дії виконкому Коростенської міської ради антиконкурентними та зобов’язало припинити порушення шляхом внесення змін до Умов конкурсу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом в режимі маршрутного таксі в м. Коростені.

            Відділенням в ході дослідження питання підготовки та проведенні конкурсів на право перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування в м. Коростені було з’ясовано, що виконком зобов’язував перевізників забезпечувати безкоштовний проїзд без обмежень інвалідів ВВВ, учасників бойових дій та інвалідів по зору 1 та 2 груп (за власні кошти перевізників), що суперечить діючому законодавству про автомобільний транспорт. Але відповідно до ЗУ «Про автомобільний транспорт» органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов’язані надати перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення пасажирів та перевезення пасажирів за регульованим тарифами, компенсацію відповідно до закону (встановлюється розмір компенсації витрат автомобільного перевізника внаслідок перевезення пільгових пасажирів та регулювання тарифів, та механізм їх виплати).

Порушення полягало в тому, що в Умовах конкурсу на перевезення пасажирів є розділ «Інші умови перевезень», де вказано, що перевізники взяли на себе зобов’язання перевозити вищевказані пільгові категорії пасажирів безкоштовно, що суперечить чинному законодавству. Про це повідомляє прес-служба Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі