Суспільство

Житомирська область: «сто грам» і крига – пряма дорога в травмпункт

22 January 2009, 18:00

Втім, як зазначають лікарі, значну їх кількість можна було б уникнути, якби люди дотримувалися елементарних правил безпеки.

У зв’язку з несприятливими погодними умовами – сніг, слизькі дороги, ожеледиця, морози та хуртовини, виникає підвищений ризик для здоров’я населення - особливо травмування та переохолодження. За грудень 2008 року та початок січня 2009 року на травмпункт Новоград-Волинського міськрай ТМО звернулося 975 чоловік, із них 89 чоловік було госпіталізовано. Внаслідок переохолодження ще до прибуття швидкої допомоги загинуло троє сільських жителів. З переохолодженням зареєстровано 9 звернень, із них 3 чоловіки було госпіталізовано, в тому числі 1 дитина.

А взагалі за 2008 рік з приводу невиробничих травм до травматології звернулося 9357 чоловік, яким була надана відповідна медична допомога.

Значну кількість пошкоджень можна було б уникнути, якби люди дотримувалися елементарних правил безпеки. У цьому переконує завідувач травматологічним відділенням міськрай ТМО А.Благодир. В зимовий період основними причинами травмування є посковзування на слизькій дорозі. Як правило, частіше отримують травми люди похилого віку, в яких ламкість кісток підвищена – це обумовлено наявністю остеопорозу. Остеопороз – це наслідок недостатку кальцію в організмі та кістках.

Значну кількість травматичних пошкоджень з тяжкими наслідками люди отримують під час ДТП. Так в 2008 році під час ДТП одержали тяжкі травми 86 осіб, із них 12 чоловік загинуло.

Зимовий період потребує більш вимогливого ставлення до себе. Зайве вживання алкоголю, як правило, веде до травмування та переохолодження. Часто з переохолодженнями та відмороженнями до лікарні потрапляють люди, які не мають постійного місця проживання, так звані „бомжі”.

Будьте уважні та обережні на дорогах, слідкуйте, щоб ваші діти не перебували довгий час на вулиці при низькій температурі. При перших ознаках переохолодження не займайтеся самолікуванням, звертайтесь до лікарів які нададуть вам відповідну медичну допомогу,Повідомляє Новоград-Волинська міська рада.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі