Суспільство

Стратегія і тактика антикорупційної діяльності податкової у Житомирській області

24 January 2009, 10:52

Аналізуючи ситуацію, яка на сьогодні склалася в Україні, коли з усіх сторін тільки і чутно, що все українське суспільство (починаючи з даїшника на дорозі і закінчуючи можновладцями у коридорах Верховної Ради) корумповане, можна з певністю стверджувати, що лише від чіткого усвідомлення сутності корупції, залежить формування стратегії і тактики антикорупційної діяльності.

Як повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації у Житомирській області, з метою запобігання, виявлення та припинення проявів корупції працівниками відділу по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА у Житомирській області протягом 2008 року здійснено ряд заходів направлених на виявлення фактів порушень вимог чинного законодавства з боку службових осіб органів ДПС області.

Так, протягом зазначеного періоду співробітниками відділу проведено 147 службових перевірок, за результатами яких внесено 81 подання керівникам органів ДПС про усунення причин та умов, що сприяють корупційним проявам та притягнення до дисциплінарної відповідальності винних осіб. За результатами проведених перевірок та внесених подань, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 50 осіб та звільнено з органів ДПС 6 працівників.

Співробітниками відділу по боротьбі з корупцією в органах ДПС ДПА у Житомирській області постійно здійснюється внутрішній контроль за виконанням вимог Закону України „Про боротьбу з корупцією”. Так, протягом 2008 року відносно посадових осіб органів податкової служби області складено 17 адміністративних протоколів та направлено до суду для прийняття рішення згідно чинного законодавства. За результатами судового розгляду 11 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог ст. 1, ст. 5 Закону України „Про боротьбу з корупцією”.

Працівники відділу системно працюють над попередженням та виявленням кожного щонайменшого протизаконного корупційного прояву. В обласній податковій адміністрації цілодобово працює “телефон довіри” (0412) 418-003, за яким громадяни можуть повідомляти про неправомірні дії працівників податкової служби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі