Суспільство

У Житомирі довідки із загсу подорожчали більш як у 4 рази

4 February 2009, 13:15

Довідка із органів реєстрації актів цивільного стану з 20 грудня 2008 року коштує 73 гривні замість 17. Про це нам повідомила начальник відділу РАЦС Житомирського міського відділу юстиції Олена Бистрицька. Вона розповіла, що, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України про впровадження Державного реєстру актів цивільного стану, з 20 грудня всі архівні довідки називаються витягами з реєстру. Вони видаються на спеціальному бланку і завіряються підписом реєстратора, що скріплюється печаткою. Отримати такий витяг може будь-яка людина, що досягла 16-річного віку та бажає отримати дані про себе та своїх родичів. Їй треба мати при собі паспорт і документи, що підтверджують родинні стосунки.

«Постанова визначає єдину на всій території України вартість такої послуги 73 гривні, причому від оплати не звільняється ніхто, - каже Олена Бистрицька. – Навіть працівники загсу. Не подорожчала тільки видача повторних свідоцтв (дублікатів). Це коштує 14 гривень».

З 20 грудня по 4 лютого працівники житомирського загсу видали вже близько 120 платних витягів. Люди не очікували чотирикратного здорожчання архівних довідок, і тому нерідко обурюються просто в кабінеті начальника відділу.

 

 

Взяти довідку про шлюб у приміщенні загсу в Житомирі (М-н Соборний,1) тепер коштує 73 гривні

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі