Суспільство

Процес пішов! У Житомирській області порушено 11 кримінальних справ по зарплатах. ФОТО

5 February 2009, 13:01

Зважаючи на досить складну ситуацію із дотриманням прав громадян на своєчасне отримання винагороди за працю, прокуратурою Житомирської області заплановано у першому півріччі поточного року проведення перевірок з цих питань в органах влади і державного контролю.

Станом на 27 січня нинішнього року органами прокуратури Житомирської області вже порушено 11 кримінальних справ у сфері оплати праці, відшкодовано за документами реагування понад 1,5 млн. грн.

Проаналізовано стан додержання законодавства про охорону праці, оскільки в області досить високий рівень виробничого травматизму. Найбільша кількість порушень нормативних актів про охорону праці допускається на підприємствах аграрнопромислового комплексу, в галузі лісопереробки та гірничорудної промисловості.

Зважаючи на це, вжито низку дієвих організаційно-практичних заходів щодо посилення нагляду за додержанням конституційного права громадян на охорону їхнього життя і здоров'я в процесі трудової діяльності. Завдяки вжитим скоординованим заходам та проведеним результативним перевіркам, в області вдалось знизити рівень травматизму. Про це повідомив 5 лютого на колегії в обласній прокуратурі прокурор Житомирської області Микола Франтовський.

 

 

 

 

 

Також на колегії зазначалося, що минулого року здійснено низку організаційних заходів, спрямованих на удосконалення роботи та підвищення її ефективності. Кожне засідання колегії чи нарада мали за мету досягнення саме цього результату.

Відбулися позитивні зміни у діяльності з питань підтримання державного обвинувачення, захисту інтересів громадян і держави, у тому числі дітей, з питань додержання адміністративного і природоохоронного законодавства, представництва та на інших напрямах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі