Суспільство

Чому у Житомирській області звільненим з буцегарні не видають паспорти?

6 February 2009, 11:59

Як повідомив заступник начальника управління з соціально – виховної, психологічної роботи та діяльності кримінально – виконавчої інспекції Державного департаменту України з питань виконання покарань у Житомирській області підполковник внутрішньої служби Анатолій Бобриньов, щодо кожного звільненого засудженого проводиться робота по вирішенню питань побутового характеру та працевлаштування. Своєчасно направляються запити в міськрайвідділи внутрішніх справ за обраним місцем проживання для вирішення питань побутового влаштування, та в центри зайнятості. За 2008 рік до виправних колоній надійшло 1308 повідомлень про результати цього напрямку роботи, а це 84 відсотки від загальної кількості звільнених.

Протягом минулого року надано сприяння у реєстрації 97 шлюбів засуджених. А далі заступник начальника управління назвав проблему, яка мене просто здивувала. Вона стосується отримання засудженими, які вийшли на волю втрачених паспортів. А людина без паспорта не зможе пройти всі процедури входження в нормальне життя, і головне – вона не може працевлаштуватись. Не зможе заробляти кошти для того, щоб харчуватись, купити якийсь одяг. І тоді в неї – одна дорога – знову скоювати злочини, грабувати.

У Житомирській області є два міста Бердичів і Коростень, в першому три установи, в другому – одна, але велика, там знаходиться багато ув’язнених. І в цих, а також інших містах області, люди, які вийшли на волю, заплативши кошти, вимушені тривалий час чекати на отримання паспорта. І причину проблеми пояснюють банальним – не хватає бланків паспортів?!

Влада цих названих і неназваних міст, а також влада Житомирської області  повинна взяти на контроль цю проблему. Її не вирішення призводить до росту злочинності, бо людину, яка вийшла з буцегарні, життя примушує знову вчиняти злочини.

Влад Башинський

 Житомир.info

 

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі