Суспільство

В Житомирской области серьезно возросло количество безработных

13 February 2009, 10:22

Сьогоднішнє безробіття є серйозною соціально-економічною проблемою. Збільшення його обсягів загострює ситуацію на ринку праці області, як і країни в цілому: скорочується купівельна спроможність населення, бюджет втрачає платників податків, підприємство – персонал.

Наприкінці минулого року почала зростати кількість незайнятих громадян, які зверталися за допомогою у працевлаштуванні до державної служби зайнятості. Якщо впродовж січня-жовтня 2008р. рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області поступово скорочувався, то у листопаді-грудні різко почав зростати і на початок 2009 року досяг 4,3% населення працездатного віку, що на 1 в.п. більше ніж рік тому. У січні п.р. зростання дещо уповільнилось і на 1 лютого рівень зареєстрованого безробіття становив 4,4%.

Про це Житомир.info повідомили у відділі статистики ринку праці головного управління статистики.

Невідповідність попиту на робочу силу її пропозиції у професійно-кваліфікаційному та територіальному розрізі зумовила високий рівень міжрегіональної диференціації безробіття. На 1 лютого 2009р. найвищий рівень зареєстрованого безробіття спостерігався у Вол.-Волинському районі (11,6%), а найнижчий – у Житомирському (1,4%).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі