Суспільство

У Житомирській області вшанували воїнів-інтернаціоналістів. ФОТОрепортаж

14 February 2009, 13:43

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 20-річниці виведення радянських військ з Афганістану в обласному управлінні внутрішніх справ відбулися урочисті заходи вшанування воїнів-інтернаціоналістів.

- Сьогодні можна по-різному оцінювати ту війну, однак незаперечним є той факт, що кожен з вас виконував там свій обов’язок, визначений складеною військовою присягою, - звертаючись до присутніх відзначив начальник УМВС України в Житомирській області генерал-майор міліції Валерій Павлович Присяжнюк. – В екстремальних умовах ви проявили стійкість, мужність, відвагу та  доблесть.

Близько 6,5 тисяч солдат, офіцерів та цивільних осіб, вихідців з Житомирщини, брали участь у тій війні. Ті з них, кому доля дарувала повернутись додому живим, вшанували память побратимів хвилиною мовчання.

Багато з воїнів-інтернаціоналістів пов’язали свій подальший життєвий шлях зі службою у правоохоронних органах, адже виховані війною почуття обов’язку, відповідальності та мужності допомагають у щоденній роботі захищати людину та закон від зла і свавілля, відзначив у своєму виступі голова Житомирської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів Павло Валентинович Мєнтов.

 

 

 

 

 

 

Учасники бойових дій, а сьогодні майори міліції Микола Іванович Кучерук та Віктор Васильович Рябуш, очолюють Ружинський та Любарський осередки обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів. Співпраця правоохоронців з громадськими організаціями військово-патріотичного спрямування має гарні та давні традиції, на їх нинішній актуальності та необхідності підтримання наголосив голова Житомирської міської спілки воїнів-інтернаціоналістів Олексій Федорович Михайлов.

Святковими наказами управління за мужність і відвагу, виявлені в Афганістані, та багаторічну сумлінну службу працівники та ветерани органів внутрішніх справ були нагородженні Почесними відзнаками, медалями та грошовими преміями, повідомляє ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Урочисті заходи, присвячені вшануванню воїнів-інтернаціоналістів пройшли й в інших підрозділах органів внутрішніх справ Житомирщини, зокрема, в Управлінні державної служби охорони. Пам’ятні сувеніри у вигляді макету місцевості республіки Афганістан отримали нинішні працівники та пенсіонери служби – учасники бойових дій.

Зі святом Вас, воїни-інтернаціоналісти. Здоровя, благополуччя та любові.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі