Суспільство

Мешканці Житомирської області читають вдома, на вулиці, в транспорті і… самі знаєте, де

17 February 2009, 15:57

Станом на 1 січня 2009 року на Житомирщині зареєстровано 266 друкованих видань. Дев’яносто газет і журналів виходить постійно. Про ці повідомляє управління у справах преси та інформації Житомирської облдержадміністрації.

Третина з них (28) - це видання комунальної власності. Решта - приватні, або видання громадських, релігійних організацій, національних товариств, партій та фондів.

За статистикою, загальний разовий тираж місцевих друкованих видань складає 750 тисяч екземплярів. Населення Житомирської області складає близько 1 млн. 300 тис. осіб. Виходить – одна газета на двох мешканців. Під час виборів кількість друкованих ЗМІ значно зростає. Тож якщо до передплачених видань додати ту макулатуру, яку роздають на вулицях міст і сіл, на кожного мешканця Житомирщини припадає до біса періодики. І читає її хто де любить: на кріслі, надворі, у транспорті чи навіть сидячи… самі знаєте, де.

Як повідомляє прес-служба ОДА, Житомирська облтелерадіокомпанія забезпечує: телевізійне мовлення - цілодобово, радіомовлення - 26 годин і 9 хвилин на добу (обласне радіо - 2 години 9 хвилин, FМ-радіостанція "Житомирська хвиля" - 24 години на добу).

На території Житомира і міст області працює 13 редакцій дротового радіомовлення, 5 FМ-радіостанцій та 28 телевізійних компаній та організацій.

 

Житомир.info

 

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі