Суспільство

В Житомирской области налоговая ищет "левых" рабочих. ФОТО

19 February 2009, 16:12

Поки існують проблеми приховування доходів, ухилення від оподаткування та виплати заробітної плати “у конвертах”, такі рейди приноситимуть свої результати, переконані податківці. У січні 2009-го вони провели 37 обстежень робочих місць суб’єктів господарювання у сфері торгівлі, під час яких виявили 13 осіб, які не уклали трудові угоди із найманими працівниками, повідомляє ВІК.

Цього разу вибір співробітників Бердичівської податкової пав на магазини будівельних матеріалів, промислових товарів та підприємство, на якому виробляють молочну та хлібобулочну продукцію. Перевіривши усю необхідну документацію та отримавши письмові пояснення персоналу, податківці дійшли висновку: якщо у магазині будматеріалів усі наймані працівники оформлені згідно чинного законодавства, то в інших суб’єктах господарювання був допущений ряд порушень, а саме, у роботодавців були відсутні трудові угоди з п’ятьма працівниками. На цих приватних підприємців чекають у Бердичівській ОДПІ, де вони повинні будуть укласти відповідні договори зі своїми працівниками, а ті, у свою чергу, пройти процес державної реєстрації.

Жанна Блага, нач. відділу контрольно-перевірочної роботи Бердичівської ОДПІ: “Нас сьогоднішній день робота з легалізації найманих працівників триває, адже людина, яка не оформлена офіційно, не захищена соціально: їй не нараховується трудовий стаж, і, відповідно, у майбутньому це відобразиться на її пенсії. Тому ми просимо приватних підприємців звертатися до Бердичівської ОДПІ та оформляти трудові відносини із працівниками. При потребі ми надамо усю необхідну роз’яснювальну інформацію.”

Бердичівська податкова нагадує: про відомі факти отримання заробітної плати “ у конвертах”, бердичівляни можуть повідомляти на телефони довіри ОДПІ 2-11-49 або безпосередньо на телефон начальника інспекції 2-41-76.

Автор: Олександр Єжель

Камера: Віталій Сінєльніков

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі