Суспільство

Как житомирские водители грузовиков ездили на всеукраинский протест дальнобойщиков в Киев

20 February 2009, 17:48

Всеукраїнську акцію протесту розпочали далекобійники. 25 житомирських вантажівок вирушили на Київ, решта підтримують своїх колег по нещастю при виїзді з міста. У більшості страйкарів схожа біда - нездатність повернути кредити. Обіцяють, якщо влада до їхніх вимог не прислухається, погрожують взагалі паралізувати рух транспорту в напрямку Києва, про це повідомляє Житомирська обласна телерадіокомпанія.

Вантажоперевезення в Україні під загрозою знищення, - переконані далекобійники: банківські структури так би мовити, „деруть три шкіри”, експедиційні служби вимагають чи не половину від замовлення, а транспортний збір можновладці збільшили в десятки разів. Колись прибутковий бізнес, сьогодні перевізників робить злиднями. Страйкарі налаштовані рішуче: безстроково мирно протестувати в гіршому випадку перекривати дорогу. 

Свої вимоги вантажоперевізники вже направили до різних державних інституцій влади. Переконані дослухатись до них вимушені, оскільки нереальних вимог не ставили. Вирішити проблему з поверненням кредитів - головне прохання перевізників. Далі у списку: зниження ставки НБУ , надання кредитних канікул на час кризи з нульовою відсотковою ставкою, пролонгацію кредитних договорів, а транспортний збір закласти в ціну палива і поліпшити інфраструктуру і якість доріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі