Суспільство

В лісах Житомирської області порахували диких тварин. ФОТО

26 February 2009, 09:49

В області, відповідно до наказу  обласного управління лісового та мисливського господарства та Державного управління охорони навколишнього природного середовища, провдено облік чисельності основних видів мисливських тварин. Як правило, даний захід проводиться після закінчення сезону полювання і має на меті спланувати раціональне та невиснажливе використання мисливського фонду області.

За словами фахівців, облік – справа звична, за результатами якого визначають загальну кількість мешканців лісу і встановлюють їх ліміт добування у наступному сезоні.

В основному облік мисливської фауни в угіддях здійснюють шумовим прогоном на пробних площах або дворазовим картуванням слідів. Часто використовують і візуальний метод обліку  у місцях зимових скупчень та  підгодівлі звірів. Облік видів, занесених до Червоної Книги України часто проводять анкетно-опитувальним методом.

Про це повідомляє прес-служба житомирського обласного управління лісо-мисливського господарства.

 

 

Цьогорічний облік підтвердив позитивну динаміку чисельності дикої фауни нашої області. Значно збільшилося поголів’я лося, оленя благородного та плямистого, козулі, кабана. Водночас тривожною залишається ситуація  з чисельністю лисиці, щільність якої є значно вищою від оптимальної, що є небезпечним з епізотичної точки зору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі