Суспільство

В Житомирській області обладнали сучасною технікою та відкрили приміщення реконструйованої лікарні. ФОТО

2 March 2009, 14:55

Така подія завжди збирає майже всіх жителів села, громадськість району, гостей, запрошених для того, щоб подивитися чого досягли будівельники за такий короткий термін.

 

Восени 2008 року розпочалися роботи по реконструкції Городницької селищної лікарні. Тендер на проведення реконструкції цього приміщення виграло ТОВ «Техбудпромсервіс» м. Київ, офіційне представництво якого знаходиться в місті Новограді-Волинському. Вартість проекту – 944 тис. грн.. Це кошти державного, районного та селищного бюджетів.

За ці кошти вже за 4 місяці підрядник провів заміну даху, вхідних дверей, вікон, електропостачання, водопостачання, ремонт каналізації та опалення, про це повідомляє прес-служба Новоград-Волинської райдержадміністрації.

 

Цієї події городничани чекали довго, більше 10 років. Приміщення селищної лікарні побудоване в 1939 році, і з 1995 року тут капітальних ремонтів взагалі не проводилося.

Тепер селищна лікарня тепер має денний стаціонар на 30 ліжок, терапевтичне відділення на 20 ліжок, неврологічне відділення на 5 ліжок, палату інтенсивної терапії, перев’язочну кімнату, стерилізаційну, операційну та пологову кімнати. Як бачимо, в таких умовах лікарям буде приємно працювати.

В перспективі – доробити фасад і провести благоустрій прилеглої території.

На обслуговуванні лікарні знаходиться 10 тисяч чоловік.

 

 

 

 

 

Серед запрошених на відкритті був присутній народний депутат України від Народної Партії Микола Рудченко, котрий у вітальному слові зазначив: «Саме завдяки нашому земляку Володимиру Литвину і керівництву Новоград-Волинського району вдалося акумулювати значні ресурси для того, щоб розпочати реконструкцію приміщення лікарні і закінчити її в найкоротші терміни. І гроші ці, зважте, не пішли на організацію якихось пишних святкувань, а сторицею віддячать людям, бо подарують здоров’я сільським жителям, котрі почасти не завжди можуть дістатися до райцентру за медичною допомогою!» 

Від Народної Партії України Микола Миколайович для лікарні подарував телевізор.

 

Очільник району Микола Іванюк відмітив: «Ми вдячні за розуміння та підтримку Володимиру Михайловичу Литвину та Миколі Миколайовичу Рудченку, завдяки яким район отримав ці кошти і ми змогли вчасно провести такий потрібний ремонт. А для нас – районної влади - найкращою подякою будуть щирі усмішки здорових сільських жителів, медиків селищної лікарні, які матимуть змогу успішно виконувати свою благородну місію – рятувати людям життя!”.

 

В минулому році, завдяки голові Новоград-Волинської райдержадміністрації Миколі Іванюку, на реконструкцію районних ФПів, ФАПів та амбулаторій, які знаходяться в населених пунктах району і до яких у минулих керівників району «руки не доходили», виділено більше 3 млн.грн. з різних джерел фінансування. На ці кошти проведено реконструкцію, капітальні ремонти і обладнано новим медичним обладнанням та інвентарем сім амбулаторій сімейної медицини, чотири ФПи, одну дільничну та одну селищну лікарні. 

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі