Суспільство

Обіцяють, що у Житомирській області нова „штучна нирка” буде безкоштовною. ФОТО

16 June 2009, 18:00

16 червня 2009 року на базі центральної міської лікарні відбулось відкриття філії відділення гемодіалізу (штучна нирка) обласної клінічної лікарні на 6 діалізних місць.

На відкритті були присутні голова обласної державної адміністрації Юрій Забела, голова обласної ради Віталій Француз, міський голова Володимир Москаленко та представники обласної лікарні.  

Персонал відділення складається з десяти кваліфікованих медичних працівників, які  систематично відвідують підготовчі курси в місті Житомир, для кращого оволодіння новітньою технікою, що надала швецька фірма Gambro.

Хворі з хронічною нирковою недостатністю будуть лікуватись методами замісної ниркової терапії безкоштовно, за рахунок державних коштів. Установлене обладнання дозволяє щоденно проводити гемодіаліз 12 хворим.

«Це визначна подія не тільки для міста, але і для північних районів нашої області, які закріплені за нашим філіалом. Цей метод лікування продовжуватиме життя хворим та даватиме надію на краще майбутнє» - зауважив Володимир Москаленко.

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі