Суспільство

В Немиринцях Ружинського району на Воздвиження Чесного Хреста Господнього вперше відзначили свято села

30 September 2009, 14:26

В Немиринцях Ружинського району на Воздвиження Чесного Хреста Господнього вперше відзначили свято села. День для такої події обрали не випадково. Адже вважається, що саме в день великого християнського свята  закладалася в селі церква, і багато років немиринчани відзначали цю подію – до села з’їжджалися всі¸ хто з різних причин залишив свою малу батьківщину.

Цього року свято набуло більшого розмаху. Немиринчани своїми силами підготували велику програму, яка розпочалася з того, що сільський голова Ольга Жебрівська нагадала землякам історію населеного пункту, яка, за письмовими згадками, сягає 1556 року. А потім для своїх односельців виступали вихованці дитячого садочку, учні загальноосвітньої школи, місцеві творчі колективи. Приїхали привітати немиринчан зі святом представники Ружинської райдержадміністрації, керівники сусідніх сіл, а також помічник народного депутата України Павла Жебрівскього, до речі також уродженця Немиринців, голова Житомирської обласної організації політичної партії «Українська платформа» Тетяна Романовська. Від імені лідера «Української платформи» Павла Жебрівського вона вручила подяки людям, які взяли участь в підготовці населеного пункту до Всеукраїнського фольклорного фестивалю «Купальські роси», що цього року пройшов на немиринецькій землі. В рамках проекту «Української платформи» «Добробут власними руками» місцева громада зробила благоустрій села, аби гостей з усієї України зустрічали охайні, заасфальтовані та освітлені вулиці, квітучі алеї та усміхнені люди.

«Всеукраїнський фестиваль - це був стимул для роботи, - говорить сільський голова Ольга Жебрівська. - Але в проекті «Добробут власними руками» місцева громада бере участь вже не один рік, і як результат - в село провели газ та воду, звели спортивний майданчик зі штучним покриттям, тренажерний майданчик, зробили зону відпочинку, облаштували зупинку, встановили пам’ятник Шевченку. І все це завдяки підтримці нашого земляка Павла Жебрівського, який небайдужий до долі людей, що живуть в Україні».

Виступаючи перед немиринецькою громадою, Тетяна Романовська переказала людям вітання від очільника «Української платформи» та зазначила, що саме активність людей в Немиринцях сприяє подальшій реалізації проекту «Добробут власними руками». Насамперед в 2010 році в селі заплановано провести реконструкцію Будинку культури, а ще за рік – розпочати будівництво басейну в школі. 

З-поміж глядачів на святі було багато молоді. І не дивно. Адже процес розвитку інфраструктури села почав повертати до рідних домівок молодих  спеціалістів.

«Я – немиринчанин, - розповідає Сергій Ващенко. - В цьому році я закінчив Житомирський державний педагогічний університету імені Франка, факультет фізвиховання і спорту. І приїхав працювати до себе додому. Це - рідна земля, і де б я не був, вдома найкраще. Буду очолювати дошкільний навчальний заклад, а також буду вести в школі спортивні гуртки – настільний теніс та важку атлетику».

Ще однією позитивною тенденцією є те, що в Немиринцях поступово йде зростання народжуваності. Знаковим для села є той факт, що в день, коли проходив Всеукраїнський фестиваль, на свято Івана Купала, в родині немиринчан народилася дівчинка, яку назвали Яна. Саме цю щасливу родину привітали в день села – від імені Павла Жебрівського вручили дитяче ліжечко.

Свято в Немиринцях тривало впродовж всього дня і закінчилося дискотекою та святковим салютом. А керівництво Немиринців пообіцяло, що відтепер таке свято села буде традиційним.

Прес-служба Житомирської обласної організації політичної партії «Українська платформа».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі