Події

Після втручання житомирського територіального відділення Антимонопольного комітету “Житомиртеплокомуненерго” зробило споживачам перерахунок за опалення на суму 3860599 грн.

13 August 2007, 13:17

У порядку здійсненням контролю за дотриманням вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання, що діють на ринку надання послуг з централізованого теплопостачання, адміністративною колегією житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України ОПТМ “Житомиртеплокомуненерго” були надані обов’язкові для розгляду рекомендації.

Про це повідомляє прес-служба житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Відповідно до статті 24 Закону України “Про теплопостачання” споживач теплової енергії має право на отримання перерахунку за спожиту теплову енергію з урахуванням здійсненого авансового платежу та показань приладів комерційного обліку теплової енергії протягом місяця після закінчення опалювального періоду.

Статтею 25 цього Закону передбачено, що теплопостачальні організації зобов’язані здійснювати перерахунок за спожиту теплову енергію із споживачами з урахуванням авансового платежу та показань приладів комерційного обліку теплової енергії протягом місяця після закінчення опалювального періоду.

Проте, як з’ясувало відділення, перерахунків плати за фактично спожиту теплову енергію споживачам житлово-комунальних послуг у встановлений чинним законодавством України строк ОПТМ “Житомиртеплокомуненерго” не здійснило.

З огляду на вищезазначене, 10.07.2007 адміністративною колегією відділення ОПТМ “Житомиртеплокомуненерго” були надані рекомендації щодо проведення до 10.08.2007 перерахунків плати споживачам за фактично використану теплову енергію в опалювальний період 2006-2007 років.

Наразі ОПТМ “Житомиртеплокомуненерго” повідомлено відділення про те, що споживачам, будинки яких не обладнано приладами обліку теплової енергії, у серпні 2007 року проведено перерахунок за опалення на загальну суму 3860599,77 грн., що буде відображено в квитанціях за серпень.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі