Суспільство

В Бердичеве школьникам показали боевую технику. ФОТО

7 December 2009, 15:20

Військові України відзначили своє професійне свято, а у Бердичівській міськрайонній організації Товариства сприянні обороні України завершили проведення місячника оборонно-масової роботи, присвяченого 18-й річниці утворення ЗСУ. Епідемічна ситуація внесла певні корективи у графік запланованих заходів, та провести вдалося усе, що задумали, кажуть у товаристві. Це і уроки мужності, і змагання зі стрільби із пневматичної зброї, і зустрічі з ветеранами війни. Представники бердичівського осередку ТСОУ брали участь у обласних змаганнях з фігурного водіння та воєнізованого кросу. Традиційно свої двері для школярів міста та району відкрила Бердичівська 26-та артилерійська бригада, повідомляє ВІК.

Олег Вітусевич, учень ЕЗОШ № 10: “Побували і у казармі, і на КПП, де солдати зустрічаються з родичами, і в їдальні. Ми побачилися як солдати проходять навчально-бойову підготовку та багато іншого. Багато хто з нас піде до армії, і це правильно, бо ми маємо захищати свою Батьківщину. Після таких екскурсій нам буде значно це зробити.”

Як відзначають керівники товариства, найбільш активно і масово місячник пройшов у первинних організаціях ПТУ№ 4, 6-ї, 12-ї та 10-ї шкіл, НВК № 4 та 2-ї гімназії. У районі питанням військово-патріотичного виховання найбільш переймалися у Скраглівецькій, Мирославській, Маркушівській, Хажинській та Озадівській школах.

Олександр Федорчук, голова Бердичівської міськрайонної організації ТСОУ: “Дуже вдячні органам влади за підтримку проведенні місячника і у тому, що ми довели почату справу до кінця. Окрема подяка 26-й артбригаді. Не зважаючи на те, що у країн нині не проста ситуація, її керівництво знайшло можливість ознайомити молодь із побутом і озброєнням частини. Учні з повагою поставилися до цього, і деякі висловили зацікавленість до служби в армії.”

На офіційній церемонії закриття місячника заступник міського голови Іван Демусь та Олександр Федорчук подякували усім, хто брав у ньому активну участь. Перехідними вимпелами, грамотами та грошовими преміями нагородили кращі первинні організації ТСОУ, переможців змагань та оглядів у командному та індивідуальному заліках.

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі