Спорт

Бердичевские каратисты заняли призовые места на Чемпионате Украины. ФОТО

16 December 2009, 13:26

З Відкритого чемпіонату України з Кіокушин-кан карате переможцями повернулися до Бердичева троє наших спортсменів. Турнір, присвячений пам’яті видатного тренера зі східних єдиноборств Віталія Кушнірика, проходив у Тернополі. У чемпіонаті брали участь бійці з усієї країни, зокрема з Житомирщини 20 спортсменів, учасників різних версій Кіокушина. У версії ката бердичівлянин Вадим Рябушкін посів 1-е місце. У розділі куміте усі три призових місця зайняли наші земляки Дмитро Корнійчук, Руслан Стукал та Вадим Рябушкін..Ці бойові стилі кардинально відрізняються один від одного. Хлопці ж почувають себе вільно в обох, повідомляє ВІК.

Вадим Рябушкін, володар Кубка України з Кіокушин-кан карате у розділі Ката: «Ката виконується самостійно. Тут ти можеш показати усі свої вміння та навички. А куміте виконується двома суперниками, які змагаються у силі.»

Дмитро Корнійчук, володар Кубка України з Кіокушин-кан карате у розділі Куміте: «Я посів перше місце у розділі Куміте. Вікова категорія — 14-15 років вагою до 50 кг. Допомогли у перемозі фортуна та власні сили. Тренер у нас хороша людина, в усьому допомагає та добре тренує.».

Для того, аби здобувати такі перемоги, потрібні виснажливі тренування, розповідає Президент Бердичівської федерації Кіокушин-кан карате Анатолій Рябушкін. Його син Вадим їздив на численні семінари у Київ, Днепродзержинськ та на семінар, що проводив відомий серед каратистів сенсей Канчо Рояма. Ці знання дали Вадиму змогу вибороти на Відкритому чемпіонаті у Тернополі золото та бронзу. Перемоги, каже Анатолій Рябушкін, місцями давалися хлопцям зовсім нелегко.

Анатолій Рябушкін, Президент Бердичівської федерації Кіокушин-кан карате: «Хлопці наші тільки перейшли до нової вікової категорії, тобто їм було доволі складно виступати. Як на перший раз, вони показали непоганий результат. Хотів подякувати людям, які допомогли нам взяти участь у цих змаганнях. Це Володимир Левандовський, Віктор Барановський, Володимир Янішевський та Едуард Іжевський. Вони не тільки словом, а й ділом допомагають і дітям, і нашій організації.»

Приємно, що усі учні приїздять із турнірів з перемогами, розповідає Анатолій Рябушкін. У цьому він вбачає не лише свою заслугу, а й велике бажання учнів займатися східними бойовими мистецтвами. Хлопці, з яких згодом виростають чоловіки, мають бути сильними та здоровими, переконаний тренер.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі