Суспільство

В Житомирской области больницы и исполкомы – первые по посещаемости места

14 January 2010, 15:07

Управління державної служби Головдержслужби України в Житомирській області у ІІ півріччі 2009 року провело моніторинг громадської думки щодо оцінки діяльності органів влади Житомирської області.

Відповідаючи на запитання „Які органи влади Ви відвідували за останній рік?”, наші респонденти зазначили, що найчастіше доводилося звертатися до органів охорони здоров’я (28%) та місцевого самоврядування (22%); до органів освіти звернулося 10% опитуваних громадян, до органів соціального забезпечення – 11%, Пенсійного фонду – 15%, податкової інспекції – 8%, органів внутрішніх справ – 4%.
Лише 2% громадян вирышували свої проблеми у відділах роботи зі зверненнями громадян, що діють при районних і обласній державних адміністраціях Житомирської області.
70% респондентів цілком задоволені роботою органів влади, не задоволені – 18%, бувають рідко задоволені – 10%, було важко дати однозначну відповідь 2% громадян.
71% наших респондентів зазначили, що державні службовці і посадові особи органів місцевого самоврядування області поводяться з відвідувачами коректно, ввічливо і доброзичливо, 17% - навпаки, мали не приємний досвід спілкування з чиновниками, 12% громадян не дали однозначної відповіді.
Переважна більшість опитуваних громадян (67%) зазначили, що ніколи не стикались з випадками хабарництва в органах влади. Часто ставали свідками хабарництва 5% опитуваних, 13% - декілька разів, 15% - не змогли чітко визначитись з відповіддю.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі