Суспільство

Заявление пресс-службы Житомирского областного территориального отделения Антимонопольного комитета

14 January 2010, 17:30

У зв’язку з поширенням в ЗМІ відкритого листа – заяви приватного підприємства “Бердичівська електронна служба таксі”, який містить недостовірну інформацію щодо дій посадових осіб Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, Прес – служба відділення уповноважена повідомити таке. 

У лютому 2009 року до відділення на розгляд надійшла заява однієї з приватних служб таксі м. Бердичева щодо неправомірних дій приватного підприємства “Бердичівська електронна служба таксі” (далі – ПП “БЕСТ”) в частині розповсюдження на одному з місцевих телеканалів неправдивого рекламного ролику та переадресації телефонних дзвінків замовників послуг таксі ПП “БЕСТ” на заявника через відсутність у ПП “БЕСТ” необхідної кількості автомобілів для виконання замовлень.

За результатами розгляду заяви в діях ПП “БЕСТ” було виявлено ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

У зв’язку з цим, адміністративною колегією відділення у травні 2009 року було надано припис ПП “БЕСТ” утримуватися в подальшому від дій у конкуренції, що суперечать торговим та іншим чесним звичаям у господарській діяльності.

В свою чергу ПП “БЕСТ” у квітні 2009 року надіслало до відділення заяву щодо неправомірних дій чотирьох приватних служб таксі м. Бердичева, які є інформаційно – диспетчерськими службами, що надають послуги водіям таксі м. Бердичева.

За результатами розгляду заяви та проведеного відділенням розслідування на ринку послуг перевезення пасажирів на таксі за попереднім замовленням за допомогою дистанційних засобів зв’язку в межах м. Бердичева, в діях приватних служб таксі було виявлено ознаки порушення конкуренційного законодавства.

Зважаючи на це, адміністративною колегією відділення у серпні 2009 року було надано припис трьом приватним службам таксі м. Бердичева щодо припинення антиконкурентних узгоджених дій стосовно встановлення тарифів на перевезення пасажирів на таксі за попереднім замовленням за допомогою дистанційних засобів зв’язку в межах м. Бердичева, що могли призвести до обмеження конкуренції на ринку.

Проти четвертої приватної служби таксі м. Бердичева адміністративною колегією відділення в грудні 2009 року розпочато розгляд справи за ознаками зловживання монопольним становищем шляхом вчинення дій, що призвели до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку. На даний час розгляд справи триває.

Отже, поширений в ЗМІ відкритий лист – заява ПП “БЕСТ” щодо дій посадових осіб Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України містить перекручену інформацію та не відповідає дійсності.

Прес-служба Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі