Політика

В Бердичеве определился лидер президентской гонки. ФОТО

18 January 2010, 11:04

Дільниці територіального виборчого округу №64 зачинилися вчасно о двадцятій годині. Після підрахунку голосів на місцях, внесення даних до протоколів голови та члени виборчих дільниць не лише міста, а й Бердичівського, Чуднівського, Романівського та Любарського районів зустрічаються в одному місті — у будівлі міськвиконкому. Усі вони чекають своєї черги передачі протоколів членам окружної виборчої комісії, повідомляє ВІК.

Олена Шелегон, голова ДВК №31: «О другій годині ночі ми уже приїхали сюди. Зараз дуже багато людей, тож ми чекаємо своєї черги. Вблизько 70% виборців взяли участь у голосуванні. Комісія у складі трьох чоловік виїжджала до людей, які голосували поза межами дільниці. З ними був спостерігач від однієї з партій кандидата у Президенти. Усе пройшло нормально.».

Час пік прийому бюлетенів припадає на третю годину ночі. Усі дані вводяться у комп’ютер, що показує дійсний протокол чи ні, розповідає член окружної виборчої комісії Олександр Підгорчук. Його команда відповідає за Романівський район. Він налічує 52 виборчі дільниці. Наразі прийнято більше половини протоколів. Основна проблема, з якою стикаються і члени окружної комісії, і виборчих дільниць — втома. Саме через неї люди допускають незначні помилки, каже Олександр Підгорчук. Представників двох дільниць Романівського району через неточності повернули додому.

Олександр Підгорчук, член ОВК ТВО №64: «Не врахували людей, які голосували за межами дільниці, до загальної кількості виборців. Через це не сходилася цифра виданих бюлетенів та проголосувавших. Звичайно, комісія чекає на них. Члени однієї з дільниць уже повернулися, і ми прийняли їх без черги.»

За паралельним підрахунком голосів у Бердичеві є два лідери: Юлія Тимошенко, яка набрала 37,39% голосів зареєстрованих виборців, та Віктор Янукович. Кандидат у Президенти України від “Партії регіонів” відстає від Прем’єр-міністра більше, ніж на 10%. Точні дані будуть відомі після обробки усіх результатів міста та району.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі