Суспільство

В Бердичеве в результате падения на улице 2 человека получили травмы черепа. ФОТО

21 January 2010, 14:03

Ожеледиця у Бердичеві продовжує робити свою “брудну” роботу. Здається, мешканці міста, поспішаючи у справах, часто забувають про слизькі тротуари й дороги. Після невдалого падіння на вулиці люди потрапляють до травмпункту. У зимовий період кількість таких значно зростає, розповідає лікар-травматолог Центральної міської лікарні Петро Чирка. У середньому за добу із відповідними травмами до них звертається близько тридцяти чоловік, повідомляє ВІК.

Петро Чирка, лікар-травматолог ЦМЛ: «Травми передпліч, гомілкостопного суголобу, двокісточкові та трикісточкові переломи зі зміщенням. Особливо часто це трапляється із людьми похилого віку. Зменшилась кількість дітей, які потрапляють до травмпункту. Їх чисельність зростає у літній період, коли вони гуляють на вулиці без нагляду дорослих.».

До смерті, кажуть лікарі, падіння на льоду досі не призводило. Однак, на даний момент у реанімаційному відділені міської лікарні без свідомості перебуває двоє людей із переломами черепа. Підслизнувшись на вулиці, вони впали та ударилися потилицями. Їхній стан розцінюється як важкий. Такі випадки є одними з найскладніших у лікарняній практиці, кажуть травматологи. У порівнянні з попередніми роками, констатують вони, цієї зими кількість людей, які звернулися до них по допомогу, зменшилася майже у два рази: бердичівляни стали більш уважними, припускають медики. Та не дивлячись на це, працівники лікарні закликають у такий “слизький” період намагатися менше виходити з дому, аби уникнути небажаного відвідування травмпункту.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі