Суспільство

МЧС в Житомирской области получило 17 единиц техники

27 January 2010, 15:20

26 січня в Головному управлінні МНС у Житомирській області відбулася розширена нарада з підведення підсумків роботи пожежно-рятувальної служби області за 2009 рік. Захід проходив за участю заступника Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимира Холоші, а також першого заступника голови обласної держадміністрації Володимира Загривого.

Перед початком наради гості оглянули оновлений парк пожежно-рятувальної техніки. В 2009 році від керівництва МНС Житомирські рятувальники отримали 17 одиниць нової техніки, серед яких 11 пожежних автоцистерн, 4 автомобілі першої допомоги, аварійно-рятувальний автомобіль та автомобіль швидкої допомоги. Це найбільш вагоме поповнення парку техніки за останнє десятиліття. Як зазначив В.Холоша, суттєві зрушення відбулися в технічному переоснащенні рятувальних сил усієї системи МНС. За фінансування Міністерства його підрозділи забезпечені новітніми зразками аварійно-рятувальної та іншої спеціальної техніки на загальну суму понад 671 млн. грн. За ці кошти закуплено 619 одиниць техніки різного призначення. Введено в експлуатацію 2 сучасних спеціалізованих легких гелікоптери категорії А.

Тривалими оваціями житомирські рятувальники зустріли і відзнаки, що отримали від МНС України кращі за результатами роботи у 2009 році працівники цивільного захисту області Сергій Шеренговий, Станіслав Галицький та Анатолій Ільченко.

Про це повідомляє прес-служба ГУ МНС у Житомирській області.

Також грамотами та цінними подарунками від керівництва Головного управління МНС в області нагороджені троє бійців патрульної служби обласного УМВС - Роман Кулібаба, Володимир Ковальов та Ігор Пламадяла. 19 грудня минулого року, здійснюючи патрулювання в м. Житомирі, вони стали свідками пожежі в багатоповерховому житловому будинку і, ризикуючи власним життям, урятували з вогняного полону та димової пастки травмовану пенсіонерку, вагітну жінку та трирічну дитину.

За словами Володимира Холоші, внаслідок посилення профілактичної роботи зберігається стала тенденція як по Україні, так і в Житомирському регіоні, щодо зменшення надзвичайних ситуацій, пожеж, кількості загиблих на воді людей. Рятувальниками системи цивільного захисту за останні 2 роки врятовано життя близько 12 тис. 600 громадян та збережено матеріальних цінностей на загальну суму понад 3,5 млрд. грн. 84 мешканці Житомирщини також завдячують своєму порятункові мужнім та високопрофесійним бійцям МНС.

Загалом рік, що минув, підкреслив Холоша, був позитивний як у галузі реагування на надзвичайні ситуації, так і врегулювання законодавчої бази у сфері цивільного захисту населення.

Високу оцінку Головному управлінню МНС в області у напрямку співпраці з обласною владою заступник голови обласної держадміністрації, голова обласної комісії з питань ТЕБ та НС Володимир Загривий. «Я маю моральне і практичне право стверджувати: сьогодні рятувальники області по-діловому, конструктивно та гарантовано виконують функції, покладені на них державою. Це абсолютно підготовлений, боєздатний колектив, який вдень і вночі, за будь-якої погоди йде у бій, і не раз складні завданні по ліквідації надзвичайних подій та ситуацій, зокрема на торфополях та у лісових масивах північної частини області, ми виконували разом» - наголосив у своєму виступі В.Загривий. Він подякував офіцерам за співпрацю, взаєморозуміння та порятунок людей і майна та разом із начальником Головного управління МНС Ігорем Нікітчуком вручив грамоти та цінні подарунки кращим підрозділам області. Зокрема, за рейтинговою оцінкою діяльності за 2009 рік перші місця посіли: Бердичівське райуправління МНС, СДПЧ-19 смт Чуднів та професійна пожежна частина №45 смт Червоноармівйськ.

У своїх доповідях керівництво області та МНС України поставили завдання щодо недопущення у 2010 році збільшення надзвичайних ситуацій та зменшення готовності до реагування всупереч усім кризовим проблемам.

 

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі