Суспільство

Скаути у Житомирі покажуть виставку «Пласт – український скаутинг»

2 February 2010, 07:53

3 лютого житомирський осередок Пласту – національної скаутської організації України проводить презентацію пересувної експозиції «Пласт – український скаутинг» у приміщені Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ольжича за адресою місто Житомир, Новий Бульвар, будинок 4 та демонструватиметься там до 26 лютого.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба організації.

 Метою даної експозиції є ознайомлення молоді, громадськості міста зі скаутським рухом в Україні. Під час екскурсії, яку проводять для всіх бажаючих місцеві пластуни, можна більше довідатися про особливості методики виховання у Пласті. Також є нагода більше дізнатися про майже столітню історію організації, всеукраїнські табори, пластові мистецькі, спортивні та інтелектуальні заходи.

Особливістю експозиції є банери з інформацією про колишніх і теперішніх вихованців Пласту. Серед знаних пластунів – провідник ОУН Степан Бандера, головний командир УПА Роман Шухевич, письменник, наш земляк, Олег Ольжич, кулінар Дарія Цвек, співачка Квітка Цісик.

Сьогодні ж членами Пласту є Глава УГКЦ  Любомир Гузар, науковець Богдан Гаврилишин, астронавтка Хайді-Марія Стефанишин-Пайпер, лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський і багато інших.

Кожен, хто відвідує експозицію, при бажані може отримати від екскурсоводів буклет з детальнішою інформацією про Пласт, а згодом і приєднатися до організації.

З пересувною виставкою «Пласт – український скаутинг» вже ознайомилася молодь Рівненщини, Львівщини, Івано-Франківщини, Чернівеччини, Тернопільщини, Луганщини, Одещини, Київщини та Волині.

Як зазначив голова Житомирського осередку Пласту Андрій Колос: «Експозицією Пласт – український скаутинг ми хочемо продемонструвати, чим живе організація сьогодні, а також запропонувати молоді альтернативу вулиці та шкідливим звичкам»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі