Суспільство

Житомирская таможня отмечает 17-летие

4 February 2010, 16:38

4 лютого минуло 17 років з дня заснування Житомирської митниці. Саме в цей день у 1993-му році було видано наказ Державного митного комітету України про створення нових митних установ, в числі яких була і наша Житомирська митниця, яка на той час була суто внутрішньою, налічувала 140 штатних одиниць.

Нині Житомирська митниця – сучасна митна структура, підрозділи якої розташовані по всій області. До її складу входять: 5 митних постів, 5 секторів митного оформлення, 16 самостійних відділів, 2 служби.

Як зазначив, на урочистому засіданні, Микола Мосійчук, перший заступник начальника Житомирської митниці, святкувати річницю дійсно є привід, адже працьовитий колектив митниці за цей невеличкий проміжок часу встиг показати гарні результати.

І найбільша цінність митниці – її працівники. Завдяки яким, своє 17-річчя митниця зустрічає з гарними здобутками. Житомирська митниця за результатом роботи у 2009 році стала однією з п’яти митниць, що виконала планові показники розпису доходів Державного бюджету за 2009 рік в адміністративно-територіальному розрізі. у минулому році до Державного бюджету перераховано 663,7 млн. грн.. Щорічна сума надходжень до бюджету від діяльності митниці збільшилась протягом останніх 10 років більше ніж у 10 разів. А у рік свого заснування митниця перерахувала 69 тис. грн..

Об’єм роботи, який виконує колектив яскраво відображають показники діяльності митниці. Щорічно у зоні діяльності митниці перетинають державний кордон близько 2 мільйонів громадян та 427 тисяч одиниць транспортних засобів. Працівниками митниці оформлюється понад 56 тисяч зовнішньоекономічних операцій та більше 8,3 мільйон тонн вантажів. На митниці  акредитовано 1717 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, з яких минулого року фактично здійснювали зовнішньоекономічну діяльність 936 підприємств.

В цей день на адресу колективу звучали слова привітання, від різних організацій та установ.

За сумлінну роботу , високий професіоналізм, вагомий внесок у справу захисту економічних інтересів держави, сприяння зовнішньоекономічній діяльності та з нагоди 17 річниці Почесні грамоти  отримали ряд працівників митниці.

Підсумовуючи сказане, Микола Мосійчук підкреслив, що 17 –й рік роботи митниці видався важким, але достатньо плідним, результативним і «з гідністю» оціненим. Попереду багато роботи та нових досягнень.

Прес-центр Житомирської митниці

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі