Суспільство

Бердичев готовится к выборам. ФОТО

5 February 2010, 09:10

1-й тур виборів Президента України у Бердичеві пройшов спокійно, виважено, без серйозних ексцесів. Розпочинаючи нараду з підготовки міста до повторного голосування, міський голова висловив сподівання, що 7-го лютого Бердичів підтвердить статус міста не лише гостинного, а й мудрого. За пропозицією Василя Мазура, аби у неділю уникнути багатьох проблем, присутні обговорили зауваження й технічні питання по 1-му туру, повідомляє ВІК.

Чергові караули, пости, бригади, зміни... Пожежні, міліціонери, зв’язківці, електрики і представники інших служб запевнили: вони зроблять усе можливе для того, щоб виборчий процес у місті пройшов цивілізовано і в рамках закону. Номери стаціонарних й мобільних телефонів, що їх керівники служб продиктували представникам дільничних комісій, мають убезпечити від будь-яких непорозумінь. Начальник відділу Державного реєстру виборців наголосила: для тих, хто не виявив себе у списках виборців, потрапити туди зможе лише одним способом — приходом до відділу й написанням відповідної заяви

У 2-му турі виборів окружна виборча комісія територіального виборчого округу № 64 отримала нового голову. Мирослав Грінберг нагадав: повторне голосування відбудеться у неділю 7-го лютого з 8-ї ранку до 20-ї години. Кількість й місце розташування виборчих дільниць не змінено.

Мирослав Грінберг, голова ОВК ТВО №64: “1-й тур у нашому окрузі минув без жодних значних ускладнень. Сподіваюсь, теж саме спостерігатиметься у повторному голосуванні. А залежить це не лише від окружної та дільничних комісій, а від кожного виборця. Головне — усім учасникам виборчого процесу дотримуватися зпконодавства.”

Аби ті, хто привозить вночі протоколи не чекали годинами своєї черги, мерзнучи на вулиці, міський голова запропонував розробити хоча б приблизний графік здачі протоколів представниками виборчих дільниць. Це, на думку Василя Мазура, зробить процес прийому більш ефективним і допоможе уникнути різного роду конфліктів.

Автор: Олександр Єжель

Камера: Андрій Пеньківський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі