Суспільство

В Житомире сделала остановку передвижная выставка «Пласт - украинский скаутинг». ФОТОрепортаж

5 February 2010, 09:43

В історії нашої держави є славні сторінки пов’язані з проявами величі духу та патріотизму. Одна із таких сторінок написана скаутською організацією Пласт. Цьогоріч відзначається двадцятиліття відновлення пласту в Україні. З пересувною виставкою «Пласт – український скаутинг», яка приурочена річниці, вже ознайомилася молодь Рівненщини, Львівщини, Івано-Франківщини, Чернівеччини, Тернопільщини, Луганщини, Одещини, Київщини, Волині та Донеччини .

В середу, 3 лютого експозиція нарешті розгорнулась і в місті Житомирі. Її прийняла у своїх стінах Житомирська обласна універсальна бібліотека імені Олега Ольжича. І це недарма, оскільки сам Олег Ольжич був вихованцем Пласту.

Місцевий осередок Пласту, доклав чимало зусиль до того, щоб донести до громади міста інформацію про майже столітню історію організації, всеукраїнські табори, пластові мистецькі, спортивні та інтелектуальні заходи.

На презентацію завітало багато гостей: молодь, журналісти, представники органів влади області, міста та району, громадських організацій та духовенства. Усі хто виступав, наголошували на важливості проведення такого заходу. Було підкреслено, що до виховання молодого покоління варто залучати не тільки батьків та школу, а й організацію, яка може запропонувати молоді альтернативу вулиці та шкідливим звичкам. Після урочистої частини пластун Максим Вікарчук провів першу екскурсію.

Варто нагадати, що виставка триватиме до 26 лютого і усі охочі мають змогу не тільки відвідати експозицію, а й стати частиною великої пластової сім’ї!

Тетяна Закалюжна

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі