Спорт

Бердичевские богатыри едут на чемпионат Украины. ФОТО

8 February 2010, 14:05

Миколу Самонова та Михайла Шведа у Бердичеві називають богатирями. Вони є неодноразовими чемпіонами та рекордсменами України й світу з пауерліфтингу й жиму лежачи. Вкотре вони їдуть підкорювати спортивну арену країни. Троє бердичівських силачів, серед яких є новачок Руслан Моісеєв, планують гідно представити своє місто на чемпіонаті України, який для них стане третім, повідомляє ВІК.

Микола Самонов, дворазовий чемпіон України з пауерліфтингу та жиму лежачи: «В этом году мы едем на чемпионат Украины в Тернополь. Планы большие: хотим привезти новые рекорды, новые звания. Один из наших парней хочет выполнить мастера спорта. Правда, все упирается в спонсорство. Хотелось бы обратить внимание людей, которые нам помогают, чтобы они не уклонялись. Ведь спорт это лучше, чем бездействие. ».

У 2008-2009 роках у подібних чемпіонатах брало участь по 250 спортсменів, розповідає Микола Самонов. Цьогорічні змагання за кількістю учасників можна порівняти зі світовими. У них за призові місця боротимуться 460 чоловік. Аби здобути перемогу, кажуть силовики, потрібно буде докласти чимало зусиль й витратити багато часу на тренування. А часу не завжди вистачає. Окрім своїх занять, є ще заняття із молоддю. Микола Самонов наразі тренує юнаків, які нещодавно прийшли у вже рідний йому спорт. Серед них колишній легкоатлет Олександр Леоріт. Спочатку йому просто сподобалося піднімати штангу та займатися на тренажерах. Коли відвідав декілька тренувань, зрозумів: саме із цим видом спорту він пов’яже своє життя.

Олександр Леоріт, важкоатлет: «Этот спорт дает больше силы и больше уверенности. В легкой атлетике нет возможности показать, на сколько ты силен. А здесь я могу выиграть какие-то силовые соревнования.»

Молодші колеги Миколи Самонова братимуть участь у міських та обласних змаганнях. А ветерани пауерліфтингу підкорюватимуть Україну та світ. Шкода лише, що до олімпійських ігор цей вид спорту не включений. Тож там виступити не вдасться. Але перемоги, звання й титули, що вже є в арсеналі богатирів, поповняться новими, впевнений Микола Самонов.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі