Місто

У лісах під Житомиром Анатолій Матешко знімає кіно про німців. ФОТОрепортаж

11 February 2010, 11:06

Кінорежисер Анатолій Матешко, відомий своєю роботою «День народження буржуя», розпочав зйомки гостросюжетного фільму «Двоє». Картина розповідає про спецоперацію, яку у роки Другої світової проводять партизани на території, захопленій фашистами. Зйомки відбуваються у лісах неподалік Житомира.
За сюжетом кінострічки партизани отримують завдання захопити на лісовій дорозі шифрувальний апарат, взяти у полон офіцера – шифрувальника та доправити їх на «велику землю». Від цього залежатиме успіх майбутнього наступу Червоної Армії. Герої стрічки, ролі яких виконують російський актор Андрій Мерзлікін та німецький Маркус Бйокер, змушені іти разом глухим лісом кілька десятків кілометрів

Анатолій Матешко – режисер-постановник фільму:

«Главная мысль фильма, что война разъединяет людей, убивает. А природа возрождает, дает возможность выжить».

Московський актор Андрій Мерзлікін каже, що на запрошення з Києва відгукнувся одразу. Адже його дід також воював у Великій Вітчизняній війні. До того ж, митцеві цікаво було зіграти разом із німецьким актором під керівництвом українського режисера.

Андрій Мерзлікін – артист:  

«Так получилось, что у нас хороший ансамбль. Мы нашли взаимопонимание с немецким актером Маркусом. Даст Бог, все у нас сложится».

Актор з Мюнхена Маркус Бйокер не тільки вперше грає у інтернаціональному мистецькому колективі, а й взагалі вперше відвідує Україну. Тому спілкується з перекладачем.

 Маркус Бйокер – артист:

«Роль цікава. Я спочатку зрадів, потім скептично поставився. Потрібно було кілька слів говорити російською мовою . Але я вивчил и ми спілкуємося».

Зйомки картини триватимуть до кінця лютого. Прем’єра запланована у День Перемоги 9 травня.

Леонід Харшан, облтелерадіокомпанія.

 

 

 

 

Леонід Харшан бере інтерв'ю

 

 

 

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі