Суспільство

Жители Бердичева скоро будут пить зеркально чистую воду. ФОТОрепортаж

12 February 2010, 15:34

Головне будівництво Бердичева — фільтрувальну станцію — закінчать до літа поточного року, пообіцяв міський голова після огляду стану споруди. Як тільки приймуть державний бюджет, кошти, що є у міському, будуть направлені на завершення основної будівлі станції, повідомляє ВІК.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Для того, щоб повністю завершити об’єкт, потрібно було спочатку 12 мільйонів, після перерахунку — 14. Сьогодні, аби виконати усі роботи треба набагато більше коштів. Будівництвом займається бердичівська фірма, тож це дасть змогу значно здешевити процес, зменшити видатки.»

Олександр Кіщук, директор будівельної фірми “Золотий ключ”: «На даний момент ми будемо виконувати цегельну укладку і покрівельні роботи. Накриємо приміщення для того, щоб можна було виконувати роботи з монтажу технологічного обладнання.»

Закінчити основну споруду фільтрувальної станції — поки що програма максимум, каже Олександр Кіщук. Строки виконання короткі, тож часу залишилося зовсім мало. Працівники фірми намагатимуться докласти багато зусиль, аби виправдати виявлену довіру.

Тож не за горами той час, коли бердичівляни зможуть насолоджуватися водою, що подається до їхніх помешкань, запевнили працівники водоканалу.

Микола Ревуцький, директор КП “Бердичівводоканал”: «Станція передбачає продуктивність від 12,5 тис. м. куб. У комплекс, звичайно, входить не лише ця станція, але за рахунок міського бюджету ми маємо запустити основний корпусу і отримати воду. З нього надходитиме вода, яка на 100% відповідатиме стандарту. Бердичівляни матимуть її у необхідній кількості.»

Після будівництва чимало роботи ще залишиться, говорять керуючі процесом. Необхідно буде зайнятися благоустроєм території, добудувати інші корпуси станції. Але це все прийде з часом, кажуть представники влади. На даний момент їхнє першочергове завдання — придатна до вживання вода.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі