Суспільство

Юним журналістам та екологам з Житомирщини пропонують взяти участь у міжнародному фестивалі

16 February 2010, 09:35

Ліс та люди. Так звучить одна із спеціальних тем цьогорічного Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах», який щороку об’єднує талановиту молодь із більш ніж десяти країн світу.

Ця тема запропонована міжнародною екологічною Програмою FLEG (Правозастосування та управління у лісовому секторі). Юним журналістам пропонується надати свої друковані та фотороботи, в яких розкриваються:  значення лісу для довкілля в цілому; роль лісу у житті людини та суспільства; цінності лісів; сучасний стан та проблеми лісового господарства України тощо. Кращі у розкритті цієї теми отримають у якості призів цифровий диктофон та цифровий фотоапарат. Заохочувальні призи – посібники «Журналістське розслідування на екологічну тему»  з автографами авторів.

Допоміжні матеріали для роботи за спецтемою: http://pryroda.in.ua/lystopad/ (тег «ліс») та http://www.lesovod.org.ua/ . Про програму FLEG: http://pryroda.in.ua/lystopad/ekologichna-programa-fleg/  або: http://www.fleg.org.ua/node/28  Більше інформації щодо спецтеми: oleg.lystopad@enpi-fleg.org

Якщо ж ваші роботи будуть відзначені не лише як кращі у спеціальній темі, то…

Лауреатам, які посядуть І місця в номінаціях «Журналістська робота», «Телефільм», «Фоторепортаж», «Літературна робота» надаються пільги при вступі до вищих навчальних закладів, що виступають співорганізаторами Фестивалю; переможці конкурсу-фестивалю нагороджуються дипломами, цінними подарунками.

Терміни проведення фестивалю-конкурсу:

1 етап – листопад 2009 року - березень 2010 року (учасники конкурсів працюють над творчими роботами);

2 етап – березень - квітень 2010 року (робота журі: оцінювання творчих робіт);

3 етап – 14-16 травня 2010 р. (підбиття підсумків конкурсів, нагородження переможців та проведення прес-толоки дитячих ЗМІ м. Києва). 

Учасники

У Фестивалі беруть участь учні загальноосвітніх навчальних закладів, позашкільних закладів освіти, представники дитячих та молодіжних видань України та країн зарубіжжя: Польщі, Литви, Білорусі, Росії, Німеччини, Грузії , Молдови, Казахстану, Нідерландів, Канади.

Вік учасників – 13-18 років

Детальнішу інформацію про фестиваль-конкурс в цілому можна отримати на сайті

www.yun-press.kiev.ua  або звернувшись за наступними адресами:

01010, Україна, м. Київ,

вул. Івана Мазепи, 13, оф. 246,

Інформаційно-творче агентство

«ЮН-ПРЕС» КПДЮ,

тел./факс (044) 280-92-91,

e-mail: yun-press@mail.ru; yun-press@ukr.net

Skype: yun-press

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі